29.01.2024
Телеканал NTD

Масаж і свобода: фіни бігають по снігу у вовняних шкарпетках

Масаж і свобода: фіни бігають по снігу у вовняних шкарпетках

Біля фінського міста Еспоо прихильники бігу підкорюють снігову цілину. А як взуття в них звичайні вовняні..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Біля фінського міста Еспоо прихильники бігу підкорюють снігову цілину. А як взуття в них звичайні вовняні шкарпетки. І фіни зовсім не з’їхали з глузду, просто це такий новий спосіб тренуватися.

[Пекка Парвіайнен, прихильник бігу босоніж]:
«Це наші фінські дивацтва. Думаю, ми всі з цим згодні. І ми по-справжньому щасливі. Це й гарні вправи, і величезне задоволення».

На бігунах по три пари вовняних шкарпеток. Добре, що на карантині був час для в’язання.

[Пекка Парвіайнен, прихильник бігу босоніж]:
«Можна обрати легкий маршрут, а можна важкий — у глибокому снігу, як оце був зараз. Після цього просто чудові відчуття. Добре промасувавши ноги, відчуваєш невелике тепло й повну свободу, бо ноги не стискає щільне взуття».

Кілька років тому у Фінляндії почали захоплюватися бігом босоніж, щоправда, теплої пори року. Але фіни взагалі народ загартований. Вони люблять ходити взимку в сауну й босоніж вибігати з парні, щоб скупатися в найближчій водоймі. Ну а тепер виникло нове зимове хобі — біг у шкарпетках.

[Томмі Гейкконен, бігун-початківець]:
«Багато хто намагається так побігати. А потім здебільшого хочуть бігати знову й знову. І це стає пристрастю».

Утім, бігуни нагадують, що взимку все ж холодно. Тому довго бігати в самих шкарпетках не варто.
Коротке посилання на цю сторінку:

Масаж і свобода: фіни бігають по снігу у вовняних шкарпеткахПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Екзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаНа острові Пасхи зібрали 9 тонн електронних відходівНіхто не сховається: у Лондонському зоопарку підраховують тваринСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: