19.07.2024
Телеканал NTD

У рідкісних ведмежих кускусів у Вроцлавському зоопарку народилося дитинча

У рідкісних ведмежих кускусів у Вроцлавському зоопарку народилося дитинча

Вроцлавський зоопарк на південному заході Польщі показав дитинча ведмежого кускуса. Це рідкісна сумчаста тварина родом з..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Вроцлавський зоопарк на південному заході Польщі показав дитинча ведмежого кускуса. Це рідкісна сумчаста тварина родом з індонезійського острова Сулавесі. Народження маляти підтвердило успішність програми розведення.

[Моніка Горська, доглядачка]:
«Зараз у нас живе два (ведмежих кускуси). Це самець Гарет із темнішим забарвленням і самиця Дуза. Вона світліша. Також ви можете побачити тут маленьке дитинча. Це четвертий малюк, який народився в нашому зоологічному саду».

Ведмежий кускус — одна з найрідкісніших і найменш вивчених тварин на планеті.

[Радослав Ратайщак, директор зоопарку]:
«Ми мало про них знаємо. Нам не відомо, скільки їх залишилося в природі. Та знаємо, що ці тварини у великій небезпеці. Вони повільні, не ховаються, живуть відкрито на гілках дерев. Це єдиний вид кускусових, який активний удень. Інші ведуть нічний спосіб життя».

Дитинча народилося торік 20 липня. До грудня воно не покидало сумки матері, а тепер доглядачі бачать його дедалі частіше. Стать маляти ще не відома.

Ці тварини — ендеміки Сулавесі. Харчуються листям, корою дерев, квітами та плодами. У чотирьох різних зоопарках світу зараз живе 14 ведмежих кускусів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У рідкісних ведмежих кускусів у Вроцлавському зоопарку народилося дитинчаНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: