26.05.2024
Телеканал NTD

У Франції почали спилювати дуби для відновлення собору Паризької Богоматері

У Франції почали спилювати дуби для відновлення собору Паризької Богоматері

Група альпіністів почала спилювати вікові дуби, які потім використають для відновлення дерев'яного шпиля собору Паризької Богоматері...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Група альпіністів почала спилювати вікові дуби, які потім використають для відновлення дерев’яного шпиля собору Паризької Богоматері.

Понад 150 років він прикрашав міський круговид у центрі Парижа. Однак у квітні 2019 року його поглинуло полум’я.

Минулого літа президент Франції Емманюель Макрон оголосив, що 96-метровий шпиль реконструюють відповідно до початкового проєкту Ежена Віолле-ле-Дюка XIX століття. Після цього почали шукати тисячі дубів, які необхідні, щоб побудувати сам шпиль, а також каркас поперечного нефа.

Працівник лісового господарства показує стовбур 200-річного дуба, який ідеально підходить для реконструкції.

[Аймерік Альбер, працівник управління лісового господарства Франції]:
«Цей стовбур — винятковий, він відповідає всім вимогам конструкції майбутнього даху. Його довжина підходить для вирізання брусів завдовжки 18 метрів 52 сантиметри й 40 сантиметрів завширшки. Він ідеально прямий, серцевина дерева розташована ідеально в центрі, тому розпиляти можна дуже рівно».

Потрібну кількість дубів уже вибрали. Тепер їх треба спиляти до кінця березня, перш ніж підніметься сік і деревина стане занадто вологою.

[Аймерік Альбер, працівник управління лісового господарства Франції]:
«Ми отримаємо брус розміром 40 на 36 сантиметрів і завдовжки 18 метрів 52 сантиметри. Теслі залишать серцевину стовбура посередині балки. Це допоможе уникнути деформації».

Кожен стовбур коштуватиме коло 15 тисяч євро. Перш ніж вирізати й надавати їм форму, їх сушитимуть. На висушування піде від 12 до 18 місяців.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Франції почали спилювати дуби для відновлення собору Паризької БогоматеріВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Ковбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: