27.06.2024
Телеканал NTD

Для допомоги Ємену ООН зібрала тільки половину потрібної суми

Для допомоги Ємену ООН зібрала тільки половину потрібної суми

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш висловив розчарування щодо суми, яку зібрали для гуманітарної допомоги Ємену. Під..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш висловив розчарування щодо суми, яку зібрали для гуманітарної допомоги Ємену. Під час віртуальної конференції країни пообіцяли виділити один мільярд 700 мільйонів доларів. Це менше ніж половина необхідної суми.

Як кажуть в ООН, зібраних грошей не вистачить, щоб запобігти голоду.

[Марк Лоукок, заступник голови ООН з гуманітарних питань]:
«Результат сьогоднішнього заходу зі збору коштів для Ємену розчаровує. Загалом виділили 1,7 мільярда доларів. Це менше, ніж ми зібрали у 2020 році, і на мільярд доларів менше, ніж пообіцяли на конференції у 2019-му».

Як уважають в ООН, цього року голод загрожуватиме коло 16 мільйонам єменців. Це більш як половина населення.

[Марк Лоукок, заступник голови ООН з гуманітарних питань]:
«Урізання гуманітарної допомоги — це смертний вирок. Щодо сьогоднішньої події, то можна сказати, що це тільки аванс. Дякую тим, хто виділив щедрі суми. І я прошу інших ще раз подумати, як вони можуть допомогти відвернути найгірший голод у світі за останні десятиліття».

Найбільше коштів виділила Саудівська Аравія — 340 мільйонів доларів. США пообіцяли 191 мільйон, а Об’єднані Арабські Емірати та Німеччина — 230 і 240 мільйонів відповідно.

У 2018 і 19 роках ООН удавалося зібрати всю суму. Це, на думку організації, допомогло запобігти голоду в Ємені. У 2020-му, коли почалася пандемія, зібрали лише трохи більше ніж половину потрібної суми — три мільярди 400 мільйонів доларів.

Воєнний конфлікт у Ємені триває уже понад шість років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Для допомоги Ємену ООН зібрала тільки половину потрібної сумиФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з Італією

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: