25.10.2024
Телеканал NTD

Нове обличчя Ярослава Мудрого показує голограма в Києві

Нове обличчя Ярослава Мудрого показує голограма в Києві

У Національному заповіднику «Софія Київська» з'явилася голограма Ярослава Мудрого. Цей образ помітно відрізняється від відомого всім..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У Національному заповіднику «Софія Київська» з’явилася голограма Ярослава Мудрого. Цей образ помітно відрізняється від відомого всім зображення. Його отримали завдяки новітнім технологіям і ретельним дослідженням.

[Акім Галімов, учасник проєкту]:
«Ми застосували метод історико-криміналістичної експертизи. Працювало багато експертів, істориків, мистецтвознавців, криміналістів, які зібрали інформацію про те, який вигляд мали люди в Середньовіччі, які зачіски вони носили, які могли бути властиві цій місцевості риси обличчя».

Унікальну призму для демонстрації виготовили в Данії, і вона не має аналогів в Україні.

Над проєктом працювало близько 30 науковців. Вони дійшли висновку, що колишнє зображення обличчя князя було помилковим.

Попередній образ було створено ще за радянських часів. Однак, як з’ясувалося, він значно відрізняється від реального обличчя князя. Справжній Ярослав був без великої бороди, а також мав блакитні очі.

[Неля Куковальська, директор заповідника «Софія Київська»]:
«Я думаю, що це дуже цікаво. Ми переосмислили образ Ярослава Мудрого, і він став більш точним. Це не монголо-татарин, не людина, яка схожа на московських царів, а абсолютно європейська людина. Ми частина великої Європи».

Ярослав Мудрий правив у XІ столітті. За його князювання почала активно розвиватися культура й освіта, зміцнилися відносини з іншими державами. У 1036 році на честь перемоги над печенігами він заклав собор «Софія Київська».
Коротке посилання на цю сторінку:

Нове обличчя Ярослава Мудрого показує голограма в КиєвіСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюСендбординг повертається до НамібіїБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіПрогулянка найромантичнішим садом світуВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-порте

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: