19.01.2024
Телеканал NTD

Каліфорнійці вивільняють стрес від COVID-19 у «Кімнаті гніву»

Каліфорнійці вивільняють стрес від COVID-19 у «Кімнаті гніву»

Після року локдауну, економічного спаду, протестів і політичних суперечок це місце в передмісті Лос-Анджелеса як ніколи..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Після року локдауну, економічного спаду, протестів і політичних суперечок це місце в передмісті Лос-Анджелеса як ніколи актуальне. Називається заклад «Кімната гніву». Тут можна забути про пристойність і трощити все, що потрапляє під руку.

Відкрила це місце в містечку Вестлейк-Віллідж сімейний психолог Яшика Будде. Каже, що це допомагає людям вивільнити накопичений стрес.

[Яшика Будде, засновниця «Кімнати гніву»]:
«Багато хто, приходячи сюди, спочатку не може повірити: “Я можу розбити всі ці речі й мені нічого за це не буде?”».

Яшика відкрила цю кімнату ще наприкінці 2019 року — до пандемії. Каже, що, коли прийшов коронавірус, популярність її послуги значно зросла.

Джош прийшов сюди разом із дружиною. Каже, що дістав купу задоволення.

[Джош Елоїм, відвідувач]:
«Коли вивільнюєш негатив, відчуття прекрасні. Очевидно, що ми перебуваємо в ситуації, у якій ніколи в житті до цього не опинялися».

Подібні кімнати, у яких відвідувачі платять за можливість розбивати речі бітами, молотками чи ключками, існують давно. Однак під час пандемії коло їхніх клієнтів значно розширилося. Наприклад, стали приходити школярі й студенти, які відчувають стрес через домашнє навчання.

[Пайпер Мейп, студентка]:
«Я втратила випускний рік. Прийшла, щоб усе трощити».

Власниця кімнати каже, що її послуга буде актуальною й після пандемії.

[Яшика Будде, засновниця «Кімнати гніву»]:
«Не лише COVID, а також стрес, пов’язаний із роботою. Гадаю, наше політичне середовище взагалі нездорове. Люди приходять, бо не можуть впоратися з іншими стресовими ситуаціями. COVID лише став для багатьох із нас цвяхом у кришці труни».

А ось Джош просто радий, що можна все трощити, і ніхто не викличе поліції.

[Джош Елоїм, відвідувач]:
«Ми вдячні за те, що можна прийти в таке місце й розбити якісь речі, вивільнити трохи напруги й водночас не загриміти до в’язниці».

Коротке посилання на цю сторінку:

Каліфорнійці вивільняють стрес від COVID-19 у «Кімнаті гніву»Без інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікМармурова мапа давнього Рима знову постала перед публікою в новому музеї«Я відчуваю натхнення і прагнення стати кращою»: глядачі про концерт Shen YunДерев’яний каркас даху собору Паризької Богоматері відновилиКарнавал у Венеції може стати «платним»Кубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: