29.06.2024
Телеканал NTD

У Мексиці через холоди мільйони людей залишилися без електроенергії, води й опалення

У Мексиці через холоди мільйони людей залишилися без електроенергії, води й опалення

На півночі Мексики чотири мільйони 700 тисяч осіб залишилися без електроенергії. Це сталося через перебої з..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

На півночі Мексики чотири мільйони 700 тисяч осіб залишилися без електроенергії. Це сталося через перебої з постачанням природного газу з Техасу на мексиканські електростанції. У штаті США аномальне похолодання, тому не працюють нафтопереробні заводи, а обсяг газу, що передають трубопроводами, обмежили.

Так, електроенергії два дні не було в мексиканських штатах Чіуауа, Коауїла, Тамауліпас та Нуево-Леон. Також тимчасово її відключали в штатах Пуебла та Гуанахуато.

Через перебої з електроенергією люди також залишилися без води й опалення. Водночас на півночі Мексики теж різко похолодало.

[житель Сьюдад-Хуареса]:

«Дуже холодно, ми замерзаємо. Люди стоять у довгих чергах, щоб заправити газом невеликий балон. Ми вже довго сидимо без електроенергії. Цю проблему треба розв’язати. Влада бере плату за електроенергію, а потім відключає її й не поліпшує обслуговування».

Люди також змушені шукати воду.

[жителька Сьюдад-Хуареса]:
«Ми вже два дні без води й електроенергії. Не знаємо, що робити. Розтоплювали сніг, щоб трохи помитися. А зараз у нас немає навіть питної води. Ми набираємо тут воду, але вона не годиться для пиття».

Пізніше президент Мексики Лопес Обрадор заявив, що світло вже з’явилося в приблизно 80 % будинків. Однак постачальники електроенергії попросили людей менше нею користуватися.

Мексика імпортує зі США великі обсяги природного газу, оскільки в себе видобуток дедалі зменшується. Водночас у країні немає сховищ для цього виду палива, тому електроенергетика вразлива до погодних катаклізмів.

У зв’язку з останніми подіями Федеральна комісія з електроенергії Мексики заявила, що відкриватиме вугільні та гідроелектростанції, а також закуповуватиме скраплений природний газ.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мексиці через холоди мільйони людей залишилися без електроенергії, води й опаленняМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»ООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняКоролева Данії неочікувано оголосила, що зречеться престолуДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЯку країну визнали найщасливішою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: