28.01.2024
Телеканал NTD

Тюлені повертаються на північне узбережжя Франції

Тюлені повертаються на північне узбережжя Франції

На північно-західному узбережжі Франції недалеко від міста Марк-ан-Барель сірі тюлені вже не рідкісні гості. Зараз тут..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

На північно-західному узбережжі Франції недалеко від міста Марк-ан-Барель сірі тюлені вже не рідкісні гості. Зараз тут відпочиває 250 морських тварин.

[Джером Грессьє, волонтер і зоозахисник]:
«Вони селяться тут під час відливу, щоб накопичити жир, відпочити й підготуватися до полювання в морі».

Тюлені не мають у Ла-Манші природних ворогів, але в 70-х роках їх почали винищувати рибалки, бо бачили в них суперників. Зрештою на території Кот-д’Опаль ці тварини майже зникли. У 80-х тюленів узяла під охорону держава, й останніми роками їхня чисельність відновлюється.

Зоозахисники спостерігають за колоніями тварин, коли ті відпочивають на березі. Джером Грессьє за допомогою фотоапарата з довгофокусним об’єктивом знімає віддалені об’єкти у великому розширені.

[Джером Гроссьє, волонтер і зоозахисник]:
«Так можна побачити, чи не заплуталися якісь тварини в сітці. Часто сітка накручується на шию, і їм від цього дуже боляче».

Постраждалим тюленям допомагають у центрі порятунку тварин, що неподалік у Кале. Також тут дають притулок ослаблим дитинчатам.

[Крістель Гроссьє, співробітниця центру порятунку тварин]:
«Приблизно до трьох тижнів життя мати навчить дитинча полювати. Але якщо воно не встигне, то залишиться безпорадним, а мати його покине. У цей час ми й можемо втрутитися».

Завдяки охороні в регіоні О-де-Франс уже живе понад 1100 тюленів. Водночас популяція сірих тюленів зростає швидше, ніж популяції інших видів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тюлені повертаються на північне узбережжя ФранціїРозкішні машини злочинців поповнили автопарк поліції СтамбулаЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніНереальні очікування в новорічні свята призводять до великого стресуМарокко: лазні закриті, води немаєТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуНовий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: