23.06.2024
Телеканал NTD

30-кілометрова черга з вантажівок: Німеччина закрила кордони з Чехією та Австрією

30-кілометрова черга з вантажівок: Німеччина закрила кордони з Чехією та Австрією

На чеському шосе перед німецьким прикордонним пунктом утворилася черга з вантажівок завдовжки 30 кілометрів. Німеччина закрила..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

На чеському шосе перед німецьким прикордонним пунктом утворилася черга з вантажівок завдовжки 30 кілометрів.

Німеччина закрила кордони із Чехією та австрійським регіоном Тіроль, щоб не допустити поширення до країни заразнішого й смертоноснішого штаму коронавірусу.

Уряд оголосив, що його рішення тимчасове й вимушене.

Представник поліції міста Розенгайм перелічив групи людей, яким можна проїжджати через КПП. До них входять громадяни з довідками про негативний тест на COVID.

[Райнер Шарф, представник поліції Розенгайма]:
«В’їзд до країни дозволено громадянам Німеччини з району Тіроль, де поширюється мутований вірус, а також громадянам Австрії, якщо вони мають посвідку на постійне місце проживання в Німеччині. Громадяни третіх країн, які мають відповідні документи й мешкають у Німеччині, також можуть в’їжджати. Крім того, впускають водіїв вантажівок і представників певних професій».

Такі обмеження спричинили невдоволення в Австрії. У країні побоюються, що почнуться перебої з постачанням товарів, через що орієнтований на експорт промисловий сектор зазнає збитків.

Австрія вже заявила, що такі заходи на кордоні неприпустимі, і запросила посла, а також міністра закордонних справ Німеччини на консультації до Відня.
Коротке посилання на цю сторінку:

30-кілометрова черга з вантажівок: Німеччина закрила кордони з Чехією та АвстрієюСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»У Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїМарокко: лазні закриті, води немаєДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівСрібна шахта відродила занепале боснійське містоПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: