26.10.2024
Телеканал NTD

Волонтери відновлюють центр Мосула, щоб магазини знову змогли відкритися

Волонтери відновлюють центр Мосула, щоб магазини знову змогли відкритися

Ці волонтери зводять стіни в межах масштабного проєкту реконструкції. Команда планує відновити коло 70 магазинів у..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ці волонтери зводять стіни в межах масштабного проєкту реконструкції. Команда планує відновити коло 70 магазинів у старому місті на заході іракського Мосула.

Мета проєкту — пожвавити район, який колись був фінансовим центром Мосула, а потім опинився в руїнах. У 2014 році його захопило угруповання ІДІЛ.

[Абдулла, власник магазину]:
«Ініціатива повернула нам надію і відновила дух наших сімей і цієї місцевості. Ці організації почали роботу з реконструкції, і ми дякуємо їм за їхні зусилля».

Команда волонтерів включає 100 осіб, серед яких інженери, медики, студенти та робітники. Її створили в січні 2017 року, одразу після звільнення Мосула. Відтоді вона допомагає відновлювати місто.

Проєкт фінансує Агентство США з міжнародного розвитку. Він стартував у середині січня цього року. Як очікується, робота триватиме три місяці.

У виборі магазинів, які відновлюватимуть, спиралися на низку критеріїв. Наприклад, претендент мав володіти приміщенням до 2014 року. Йому необхідно підписати договір про те, що він працюватиме після реконструкції. Також він мусить довести, що не має іншого джерела доходу.

[Мохаммед Салім, майстер зі створення вишивки]:
«Це добре. Багато хто вже не сподівався знову відкритися, але тепер є надія. Іноді в мене за цілий місяць жодного клієнта. Я взагалі не заробляю».

Координатор проєкту каже, що відновлені магазини ще забезпечать необхідним обладнанням та інструментами, щоби власники змогли відновити бізнес.

Варто зазначити, що команда волонтерів уже брала участь в інших проєктах відновлення старого міста на заході Мосула. Вона вже відремонтувала 140 магазинів і 55 будинків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Волонтери відновлюють центр Мосула, щоб магазини знову змогли відкритисяЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппУ Кенії люди гинуть від повенейШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CТепловий стрес охоплює дедалі більше територій Європи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: