08.07.2024
Телеканал NTD

Шкільний учитель рік знімав на фотоапарат життя під час локдауну

Шкільний учитель рік знімав на фотоапарат життя під час локдауну

[Марціо Тоніоло, шкільний учитель і фотограф

Дата завантаження: 2024-05-08

video

[Марціо Тоніоло, шкільний учитель і фотограф]:
«Рік тому в районі, де я живу, раптом з’явився коронавірус. Це був перший осередок в Італії, а також у Європі».

Рік тому італієць Марціо Тоніоло почав знімати на фотоапарат життя в умовах локдауну. Незабаром його фотографії стали з’являтися в ЗМІ в різних куточках світу.

До пандемії він працював учителем початкової школи в тихому містечку Сан-Фьорано на півночі Італії. А потім 21 лютого 2020 року в сусідньому місті Кодоньо виявили першого в країні хворого. Район Маріціо потрапив до червоної зони — першої за межами Китаю.

Після цього чоловік почав документувати своє життя з дружиною К’ярою і донькою Біянкою, а також побут сусідів та людей навколо.

Невдовзі його запросило працювати фотожурналістом велике міжнародне ЗМІ.

Під час першого локдауну все було незвичним: люди лише тільки звикали до масок, рідко тримали дистанцію одно від одного. Ніхто й не підозрював, що це стане звичним життям для більшої частини жителів планети.

[Марціо Тоніоло, шкільний учитель і фотограф]:
«Деякі фото передають життя в першій червоній зоні Італії в лютому 2020 року. І ця світлина мені особливо близька. Вона показує дуже звичайну мить у вельми незвичайний період».

Нині, через рік, його сім’я знову на карантині. Водночас загроза COVID-19 як ніколи близько. К’яра сидить в ізоляції у своїй спальні, бо говорила з людиною, у якої виявили коронавірус.

[Марціо Тоніоло, шкільний учитель і фотограф]:
«К’яра та Біянка їдять разом, але по різні боки дверей. Усе, через що ми сьогодні проходимо, має відтінок дежавю, бо ми повернулися на рік назад. Такі ж відчуття. Ми буквально відчуваємо ті ж запахи й дихаємо тим самим повітрям. Мені важко в це повірити».

К’яра теж шкільна вчителька. Їй з чоловіком скоро мають зробити щеплення. Тим часом Біянці в травні виповниться чотири. Тобто пандемія триває більш як чверть її життя.

[Біянка й Марціо Тоніоло, жителі Сан-Фьорано]:
«”Не можу дочекатися, коли закінчиться коронавірус”. — “Чому?” — “Я зможу знову побачити друзів”».

Коротке посилання на цю сторінку:

Шкільний учитель рік знімав на фотоапарат життя під час локдаунуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООННовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїНа Кубі закінчується паливо?Шістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресуДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: