19.10.2024
Телеканал NTD

Молоді американці їдуть із великих міст заради просторих будинків у глибинці

Молоді американці їдуть із великих міст заради просторих будинків у глибинці

Американські міленіали, які мають небагато грошей, залишають великі міста й вирушають до глибинки на пошуки доступного..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Американські міленіали, які мають небагато грошей, залишають великі міста й вирушають до глибинки на пошуки доступного житла.

Серед них і директор бюро ритуальних послуг Кейт Рейнгарт із Юти. Вона завжди мріяла про вікторіанський особняк у стилі сімейки Адамс. Пощастило, що її чоловік-учений Кемерон знайшов роботу поблизу Норвіча в Коннектикуті. У цьому містечку найбільше в Новій Англії будинків XVIII‒XIX століть.

Пара придбала особняк 1885 року всього за 85 тисяч доларів. Тепер планує вкласти в ремонт ще коло 100 тисяч.

[Кемерон Рейнгарт, житель Норвіча]:

«Було непросто зважитися на будинок, де треба зробити капітальний ремонт. Ми могли купити дім удвічі дорожчий і відразу переїхати. Та ми вирішили, що хоч це й виклик, але воно того варте».

[Кейт Рейнгарт, жителька Норвіча]:
«Я насправді відчуваю, що під час пандемії кожен став цінувати великий простір. Люди тепер почали замислюватися, чи хочуть вони жити один над одним у крихітних квартирках. Люди тікають із Нью-Йорка сюди».

Тренд очевидний, якщо поглянути на відвідуваність порталу, який заснували у 2016 році для продажу й збереження історичних будівель. Його назва перекладається як «дешеві старі будинки».

Коли в березні в США почався локдаун, відвідувачів щотижня ставало вдвічі більше.

[Елізабет Фінкельштейн, засновниця порталу продажу історичних будівель]:
«Мантрою агентств нерухомості завжди було розташування, розташування, розташування. І вперше все перевернулося з ніг на голову. Ми живемо в часи, коли люди хочуть піти на ризик у тому, у чому завжди мріяли ризикнути».

Вебсайт продає будинки на Середньому Заході, на півдні США та на індустріальній півночі країни. Багато об’єктів коштують не більше ніж 100 тисяч доларів.

Водночас багато хто вважає, що міленіали виїжджатимуть з великих міст, навіть коли пандемія закінчиться.

[Елізабет Фінкельштейн, засновниця порталу продажу історичних будівель]:
«Стільки офісів переходить на віддалену роботу, люди тепер мають більше можливостей. Вони кажуть: “Може, мені не треба платити половину мого доходу за оренду житла, і, можливо, я можу переїхати”».

Згідно зі статистикою, у 2020 році лише з нью-йоркської міської агломерації виїхало коло 70 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Молоді американці їдуть із великих міст заради просторих будинків у глибинціЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїСрібло в Єгипті — нове золотоРясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: