19.01.2024
Телеканал NTD

В Іраку випустили в дику природу врятованих рідкісних ведмедів

В Іраку випустили в дику природу врятованих рідкісних ведмедів

В Іраку благодійна організація врятувала шість сирійських бурих ведмедів. Їх тримали в неволі в приватних господарствах...

Дата завантаження: 2024-04-18

video

В Іраку благодійна організація врятувала шість сирійських бурих ведмедів. Їх тримали в неволі в приватних господарствах. Деяких власники погодилися просто віддати, а за якихось довелося трохи заплатити.

Усіх ведмедів вирішили випустити на горі Гара в Іракському Курдистані.

[Бланд Бріфкані, голова благодійної організації]:
«Ми обрали це місце, бо ведмеді люблять високогір’я та сніг. Ми привезли тварин із різних місць Іраку й Курдистану: з Басри, Амари та Ербіля».

Сирійські бурі ведмеді — вид, що зникає. У дикій природі залишилося коло 150 особин. В Іраку цим тваринам загрожує браконьєрство. Однак влада нічого не робить, щоб захистити хижаків.

[Сулейман Саїд, ветеринар і зоозахисник]:
«Ірак пережив безліч лих, руйнувань і воєн, і тут процвітає браконьєрство. Усі дикі тварини перебувають під загрозою зникнення, а деякі вже вимерли».

Останніми роками в країні виникла тривожна мода тримати вдома ведмедів, тигрів і левів. Зоозахисники цього не схвалюють і намагаються врятувати тварин. Але ветеринари, хоча й згодні з ними, та вважають, що хижаків не можна відразу випускати на волю.

[Сулейман Саїд, ветеринар і зоозахисник]:
«Ці тварини, на жаль, травмовані. Вони жили в будинках, клітках та зоопарках. Їх треба поміщати в реабілітаційні центри, бо вони забули, як піклуватися про себе, добувати їжу, шукати воду й притулок, забули, як захищатися».

Сирійський бурий ведмідь — це підвид бурого ведмедя. Ці хижаки мешкають у горах Близького Сходу.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Іраку випустили в дику природу врятованих рідкісних ведмедівОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Через війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківМарокко: лазні закриті, води немаєРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніShell продасть проблемні берегові підприємства в Нігерії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: