19.05.2024
Телеканал NTD

Угорці спалюють сміття, щоб опалювати будинки

Угорці спалюють сміття, щоб опалювати будинки

Золтан Беркі зазвичай прокидається вдосвіта, щоб розтопити піч. 28-річний циган має встигнути спалити те, через що..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Золтан Беркі зазвичай прокидається вдосвіта, щоб розтопити піч. 28-річний циган має встигнути спалити те, через що з труби над його домом повалить густий чорний дим.

Сім’я Беркі не має грошей на дрова. Доводиться топити сміттям, щоби прогрівати хоча б одну кімнату.

[Золтан Беркі, місцевий житель]:
«Якби ми щомісяця купували дрова, то не залишалося б грошей на їжу. Тому треба ходити в ліс або на звалище. Якщо знаходимо пластик або гуму, то спалюємо. Але робимо це не вдень, інакше сусіди побачать і відчують запах. Ми кидаємо в піч гуму або пластик уночі».

Усі п’ятеро дітей чоловіка користуються інгаляторами, бо в них проявляються симптоми астми. Його батько теж страждає від хронічного кашлю і важкості в грудях.

[Золтан Беркі, місцевий житель]:
«Не тільки ми це робимо. Сусіди теж топлять гумою або пластиком».

А тут місцеві жителі намагаються добути вугілля на покинутій шахті.

[Золтан Беркі старший, місцевий житель]:
«Воно горить дуже добре. Ми часто його використовуємо, бо не можемо собі дозволити нічого купити».

[Бела Варга, місцевий житель]:
«Коли це вдихаєш, здається, що на груди поклали гору, не можеш випростатися від важкості. Я хотів би дихати на повні груди, та не можу».

Екологи кажуть, що забруднення повітря щороку призводить в Угорщині до тисяч смертей.

[Юдіт Сего, еколог]:
«Забруднення повітря щороку вбиває 13 тисяч осіб. Приблизно мільйон починає через нього хворіти, і їм потрібна медична допомога. Зі скарбниці на це йде по кілька мільярдів форинтів».

ЄС каже, що в угорській долині Шайо ліміти забруднення повітря порушують ось уже як десять років. Через це можуть почати штрафувати.
Коротке посилання на цю сторінку:

Угорці спалюють сміття, щоб опалювати будинкиКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: