19.11.2024
Телеканал NTD

У США мініатюрні коні-терапевти перейшли на віддалену роботу

У США мініатюрні коні-терапевти перейшли на віддалену роботу

Мініатюрні коні на ранчо в селищі Баррінгтон штату Іллінойс виходять на прогулянку. Ці милі тварини зазвичай..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Мініатюрні коні на ранчо в селищі Баррінгтон штату Іллінойс виходять на прогулянку. Ці милі тварини зазвичай відвідують лікарні, госпіси та будинки для людей похилого віку, щоб підіймати настрій.

Але торік у березні через пандемію розпорядок життя на ранчо змінився. Тоді ж майже не стало пожертвувань. Однак засновниця проєкту зоотерапії знайшла інший спосіб, як виводити на публіку своїх вихованців і заробляти на їх утримання. Вона влаштовує зустрічі з мініатюрними кіньми за допомогою соцмереж, або ж на одній із платформ для відеоконференцій.

[Джоді Дігель, засновниця проєкту зоотерапії]:
«Коли ми проводили зустрічі в прямому ефірі в інстаграмі, деякі писали: “Привіт із Бразилії”, — чи: “З любов’ю з Європи”. Просто неймовірно, що в нас з’явилася міжнародна аудиторія».

На ранчо живе десять мініатюрних і дві звичайні коняки, а ще чотири карликові ослики й три собаки. Усі вони беруть участь в онлайн-зустрічах зі школярами, відвідувачами бібліотек та працівниками різних організацій.

Живе спілкування теж не забуто. Мініконі й собаки незмінно відвідують мешканців будинків для людей похилого віку. Милуватися тваринами поки можна лише через вікно. Але й це дуже корисно.

[Джоді Дігель, засновниця проєкту зоотерапії]:
«Тварини допомагають забути про негаразди. Під час зустрічі зосереджуєшся тільки на них. Люди бачать мініатюрних коней у кросівках чи чудових собак-терапевтів і відчувають неймовірний зв’язок із ними».

Лікарі теж прихильні до таких сеансів.

[Фархад Гул, адміністратор будинку для людей похилого віку]:
«Дуже важливо, щоб старенькі мали духовне й соціальне спілкування. І коли, зустрічаючись із тваринами-терапевтами, наші підопічні усміхаються, це найцінніше».

Недавно на ранчо з’явилися нові жителі — дев’ять цуценят. Усі вони стануть собаками-терапевтами.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США мініатюрні коні-терапевти перейшли на віддалену роботуУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: