26.10.2024
Телеканал NTD

У Таїланді собаки з інвалідністю бігають за допомогою колясок

У Таїланді собаки з інвалідністю бігають за допомогою колясок

Гавкіт, пил і шурхіт коліс. Ці собаки з інвалідністю з тайського притулку щодня так весело прогулюються..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Гавкіт, пил і шурхіт коліс. Ці собаки з інвалідністю з тайського притулку щодня так весело прогулюються завдяки спеціальним коляскам. Вони дають тваринам, попри каліцтва, змогу ходити й бігати.

Притулок для тварин розташований у провінції Чонбурі. Тут вилікували вже 27 собак, які постраждали від нещасних випадків.

[Крістофер Чідічімо, співробітник притулку]:
«Схоже, вони й не розуміють, що їхні лапи травмовані. Тільки-но пристібаєш собак до коляски, вони відразу розуміють, що робити. Їх не треба нічого вчити. Це дивовижно».

Співробітники притулку кажуть, що собаки з інвалідністю бігають так само жваво, як й інші здорові песики.

[Пханупхонг Борпхуак, дресувальник собак]:
«Цим собакам так і хочеться, щоб їх пристебнули до колясок. Вони хвилюються й виляють хвостами. Поки ми не відчинимо ворота, вони терпляче чекають, щоб їх усіх пристебнули. У них є вожак, і вони просто йдуть за ним».

Працівники притулку й волонтери ще проводять для паралізованих собак і покалічених тварин сеанси фізіотерапії. Але через пандемію помічників поменшало, а сума пожертвувань скоротилася на 40 %.

У притулку живе понад 600 собак. На їх утримання щодня йде 1300 доларів. Ще 350 доларів витрачають на корм для бродячих тварин.

Притулком управляє благодійний фонд під назвою «Людина, яка рятує собак». Його заснував швед, що переїхав до Чонбурі у 2002 році.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Таїланді собаки з інвалідністю бігають за допомогою колясокСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропорту40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»У Парижі відновили легендарний забіг офіціантівНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: