18.04.2024
Телеканал NTD

Ікра й котлети з водоростей: нова розробка австралійських учених

Ікра й котлети з водоростей: нова розробка австралійських учених

В Університеті Фліндерса австралійського міста Аделаїда булькоче дивний відвар. Місцеві дослідники стверджують, що ця червона рідина..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

В Університеті Фліндерса австралійського міста Аделаїда булькоче дивний відвар. Місцеві дослідники стверджують, що ця червона рідина — супер’їжа, яка скоро перетвориться на червону ікру.

[Нікі Сперу, співробітниця Університету Фліндерса]:
«Ми використовуємо це як вихідний матеріал, щоб копіювати все, що є на ринку. Ми граємося з текстурою і запахом, щоб знайти щось, що буде привабливим і смачним для більшої частини людей».

Джерело цієї ікри — океан, але зовсім не осетер. Її отримують із таємного інгредієнта — мікроводоростей.

Розробляють такі продукти в межах програми створення екологічних способів отримання їжі.

[Кірстен Гейманн, дослідниця]:

«Нам треба знайти альтернативні джерела білка, які зменшили б викиди СО2 й забезпечили б постачання високоякісних і здорових харчів».

Водорості вирощують прямо в лабораторії. Потім їм надають потрібної форми.

Кінцевий результат багатий білком і живильними речовинами. Учені навіть можуть визначати, як цей продукт засвоюватиметься.

[Пенг Су, дослідник]:
«Я можу встановити, наскільки довго чи швидко ці поживні речовини потраплятимуть до мого організму».

Найбільше питання полягає в тому, які ж ці водорості на смак? Учені кажуть, що вихідний матеріал має виражений морський смак, проте можна використовувати смакові добавки й ароматизатори.

З таких водоростей уже намагаються робити пасти й веганські котлети. Можливо, уже скоро ця продукція з’явиться на полицях австралійських супермаркетів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ікра й котлети з водоростей: нова розробка австралійських ученихЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифи«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: