[Нікі Сперу, співробітниця Університету Фліндерса]:
«Ми використовуємо це як вихідний матеріал, щоб копіювати все, що є на ринку. Ми граємося з текстурою і запахом, щоб знайти щось, що буде привабливим і смачним для більшої частини людей».
Джерело цієї ікри — океан, але зовсім не осетер. Її отримують із таємного інгредієнта — мікроводоростей.
Розробляють такі продукти в межах програми створення екологічних способів отримання їжі.
[Кірстен Гейманн, дослідниця]:
«Нам треба знайти альтернативні джерела білка, які зменшили б викиди СО2 й забезпечили б постачання високоякісних і здорових харчів».
Водорості вирощують прямо в лабораторії. Потім їм надають потрібної форми.
Кінцевий результат багатий білком і живильними речовинами. Учені навіть можуть визначати, як цей продукт засвоюватиметься.
[Пенг Су, дослідник]:
«Я можу встановити, наскільки довго чи швидко ці поживні речовини потраплятимуть до мого організму».
Найбільше питання полягає в тому, які ж ці водорості на смак? Учені кажуть, що вихідний матеріал має виражений морський смак, проте можна використовувати смакові добавки й ароматизатори.
З таких водоростей уже намагаються робити пасти й веганські котлети. Можливо, уже скоро ця продукція з’явиться на полицях австралійських супермаркетів.
Коротке посилання на цю сторінку: