25.05.2024
Телеканал NTD

Держсекретар США назвав політику Китаю в регіоні Сіньцзян геноцидом

Держсекретар США назвав політику Китаю в регіоні Сіньцзян геноцидом

Держсекретар США Ентоні Блінкен підтримав політику нинішньої адміністрації щодо Китаю. Він каже, що жорсткіший підхід Дональда..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Держсекретар США Ентоні Блінкен підтримав політику нинішньої адміністрації щодо Китаю. Він каже, що жорсткіший підхід Дональда Трампа до Пекіну був правильним рішенням.

І хоча Блінкен не погодився з усіма методами Трампа, він сказав, що компартія КНР здійснює геноцид уйгурського населення в регіоні Сіньцзян. Таку ж думку висловлював нинішній держсекретар США Майк Помпео.

[Ентоні Блінкен, новий держсекретар США]:
«Щодо уйгурів, гадаю, що ми багато в чому згодні. Я маю на увазі насильницьке утримання чоловіків, жінок і дітей по суті в концентраційних таборах, а також спроби їх перевиховати, щоб вони стали прихильниками ідеології китайської компартії. Це прояв геноциду. Тобто я згоден із цим твердженням».

Блінкен сказав, що вважає Китай найбільшою загрозою для США серед усіх інших країн. Він також зазначив, що дуже ймовірно, що стосовно Пекіна буде вироблено таку політику, яку підтримають обидві партії Конгресу.

[Ентоні Блінкен, новий держсекретар США]:

«Маємо упевнитися, що не імпортуємо продукцію, яку зроблено із застосуванням рабської праці в Сіньцзяні. Також ми не повинні експортувати технології та засоби, які можуть бути використані для подальших репресій. З цього ми й почнемо».

Упродовж останніх чотирьох років адміністрація Трампа протистояла китайській компартії в цілій низці питань, серед яких несправедливі торговельні практики, шпигунство, зловмисний вплив, загрози безпеці, порушення прав релігійних меншин і жителів Гонконгу.

Помпео сказав, що Пекін здійснює геноцид і злочини проти людяності стосовно уйгурських мусульман. Він також висловлював стурбованість щодо переслідування в Китаї таких релігійних меншин, як християни, тибетці та прихильники духовної практики Фалуньгун.
Коротке посилання на цю сторінку:

Держсекретар США назвав політику Китаю в регіоні Сіньцзян геноцидомТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьГонконг посилив закон про нацбезпекуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: