30.11.2024
Телеканал NTD

Економіка Китаю — під тиском через різкий спад у промисловості й роздрібних продажах

Економіка Китаю — під тиском через різкий спад у промисловості й роздрібних продажах

У Китаї реєструють різкий спад промислового виробництва й роздрібних продажів. У липні темпи зростання промисловості становили..

Дата завантаження: 2024-04-30

video

У Китаї реєструють різкий спад промислового виробництва й роздрібних продажів. У липні темпи зростання промисловості становили 6,4 %. Тоді як за прогнозами мали бути 7,8 %. А місяцем раніше цей показник перевищив 8 %.

Експерти зазначають, що до уповільнення призвели нові спалахи COVID, а ще сувора погода цього літа, зокрема повені.

[Фу Лінхуей, представник Національного бюро статистики Китаю]:
«Зовнішнє середовище стає складнішим і суворішим. Внутрішні спалахи захворювання і стихійні лиха позначилися на економіці деяких регіонів, а відновлення економіки досі ще нестабільне й нерівномірне».

Щодо роздрібних продажів, у липні вони зросли на 8,5 %, тоді як прогнозували 11,5 %. А в червні вони перевищили 12 %.

Тим часом на тлі слабких економічних даних із Китаю, політичної напруженості в Афганістані та поширення дельта-вірусу, курс долара і японської єни зросли, якщо порівняти із шістьма основними валютами.

Водночас трохи знизилися курси австралійського, канадського та новозеландського доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Економіка Китаю — під тиском через різкий спад у промисловості й роздрібних продажахОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіГонконг посилив закон про нацбезпекуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: