29.04.2024
Телеканал NTD

Свідок розповів про насильницьке видаляння органів у Китаї

Benjamin Chasteen/The Epoch Times

Іммігрант із Китаю в інтерв’ю американському радіо викрив жорстокість, яка відбувається в державних лікарнях КНР. Він каже, що хірурги насильно видаляють органи у прихильників Фалуньгун тоді, коли вони ще живі, без використання анестезії.

Незаконна торгівля органами – це бізнес обсягом мільярди доларів, який розвивається через великий попит і недостатню пропозицію. За даними правозахисників, серце в Китаї можна купити за 130 тисяч доларів, а легені – за 150 тисяч.

Китаєць Лю Шухен, який зараз живе в Каліфорнії, – один з небагатьох, хто викриває насильницьке видаляння органів, не приховуючи свого справжнього імені.

Він розповів в інтерв’ю радіо Sound of Hope, що вперше звернув увагу на це питання на сімейній зустрічі в 2002 році. Один з його родичів –колишній урядовець, який відповідав за трудові табори в Шанхаї. Він запитав Лю, чи не потрібна кому-небудь із його американських друзів пересадка органу.

«Він (Мао Шупін) сказав мені звернути на це увагу. Сказав, що, якщо я зможу зв’язатися з кимось (кому потрібна пересадка органу), то я можу заробити багато грошей. Набагато більше, ніж за роботу реставратором. Далі він говорив про органи такі як нирки, печінку і рогівку очей», – каже Лю.

Дружина Мао Шупіна працювала директором однієї з лікарень Шанхая. За словами Лю, вона розповідала, що багато разів вирізала органи у ще живих практикувальників Фалуньгун. Вона також сказала, що іноді не робила їм анестезію, бо чим менше анестезії, тим кращими будуть органи. Вона також додала, що перестала робити такі операції після того, як у неї почалися нічні жахіття.

Лю розповів про це правозахисній організації в 2016 році. Однак оприлюднили цю інформацію тільки через чотири роки, щоб гарантувати Лю безпеку.

Голова організації Ван Чжіюань каже: «Загальнонаціональний геноцид, який розв’язала компартія Китаю, триває і сьогодні. Це божевільні вбивці, які отримують величезні прибутки».

За результатами близько 20 років розслідування організація опублікувала тисячі свідчень і аудіозаписів, які викривають репресії.

Водночас розслідувача, який одним з перших викрив насильницьке видаляння органів ще 15 років тому, на днях було нагороджено за його правозахисну діяльність. Девід Мейтас – канадський адвокат і правозахисник – першим отримав нагороду «Міжнародний гуманітарний лідер року». Її заснувала організація під назвою «Канадці на підтримку біженців, які потребують допомоги».

Мейтас став одним із засновників міжнародної Коаліції з припинення трансплантаційних злочинів у Китаї. Це неприбуткова організація, до якої входять адвокати, медики і правозахисники. У 2010 році його, а також колишнього Держсекретаря Канади з питань Азійсько-Тихоокеанського регіону Девіда Кілгура було номіновано на Нобелівську премію миру за їхню роль у викритті репресій щодо Фалуньгун.

Фалуньгун, який також називають Фалунь Дафа, – це духовна школа самовдосконалення, заснована на принципах буддизму і даосизму. Вона включає духовне вчення, а також п’ять комплексів плавних медитативних вправ. Духовну течію Фалуньгун китайська комуністична партія репресує з 1999 року.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: