26.10.2024
Телеканал NTD

Гірськолижні курорти Франції чекають провальної зими

Гірськолижні курорти Франції чекають провальної зими

Французьке гірськолижне село Межев сподівалося незабаром прийняти в себе сотні туристів, які щороку приїжджають покататися схилами..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Французьке гірськолижне село Межев сподівалося незабаром прийняти в себе сотні туристів, які щороку приїжджають покататися схилами гори Монблан. Цього тижня уряд країни оголосив про поступове ослаблення карантинних заходів, які запровадили через другу хвилю пандемії.

Однак пізніше президент Еммануель Макрон сказав, що гірськолижні курорти, де гарячий сезон починається через кілька тижнів, зможуть почати роботу лише після 20 січня.

Тепер жителі та власники компаній в альпійському селі прогнозують провальний сезон.

[Катрін Жульєн-Бреше, мер Межева]:

«Учора я відчула, що перед нами зачинили двері. Це справжня трагедія для економік сіл і гірськолижних курортів. А в довгостроковій перспективі це позначиться на економіці всієї Франції».

З 28 листопада у Франції зможуть відкритися магазини, що продають некритично важливі товари. Крім того, з 15 грудня запрацюють музеї, театри й кінотеатри.

Що ж до гірськолижних курортів, то їх планують відкрити разом із ресторанами й барами наприкінці січня. Однак ці курорти отримують основний прибуток у нетривалий проміжок часу із середини грудня по березень. Це означає, що вони не зможуть компенсувати збитків.

[Давід ле Скуарнек, директор ресторану]:
«Складно. Побачимо, як ми це переживемо. Але кінець січня — це досить пізно. І якщо гірські схили не відкриють, то це буде те ж саме, як якби ви приїхали на Лазуровий берег, і вас не пустили на море».

[П’єр де Монвальє, директор школи катання на сноубордах]:
«Заходи завдадуть збитків. Торік ми не завершили сезону, він закінчився на чотири-шість тижнів раніше. Тепер ми не зможемо працювати до 20 січня. Для нас це те ж саме, що бути 10 місяців без роботи».

Попри закриття курортів, гості, як і раніше, зможуть приїжджати на схили. Однак підіймачі не працюватимуть, тому кататися буде вкрай проблематично.

[Метью Дешаван, директор підіймача]:
«Так, це несправедливо, бо ми компанія громадського транспорту. У нас такі ж умови, які мають метро й автобуси в містах, за винятком того, що в нас усе вентилюється, і, коли люди виходять із кабінок, вони опиняються посеред природи».

Епідемія також боляче вдарила по компаніях на гірськолижних курортах Австрії, Італії, Швейцарії та Словенії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: