29.07.2024
Телеканал NTD

В Іспанії облаштували найбільший у Європі критий вертикальний сад

В Іспанії облаштували найбільший у Європі критий вертикальний сад

Ось така покрита зеленню стіна оживила інтер'єр відреставрованої будівлі в іспанському місті Сантандер. Цей критий вертикальний..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ось така покрита зеленню стіна оживила інтер’єр відреставрованої будівлі в іспанському місті Сантандер. Цей критий вертикальний сад став найбільшим у Європі. Він не лише освіжає повітря, але й заміщає собою відсутні вікна. Ця будівля стоїть у порту й колись була тютюновим складом.

На думку творців саду, останнім часом люди ще більше потребують близькості з природою.

[Луїс Фернандес дель Арко, співробітник компанії FDA Arquitectos]:
«Гадаю, пандемія змусила нас інакше поглянути на довкілля, на те, яке воно, з чого складається. І ми помітили, що нашому міському ландшафту бракує природи».

Основою вертикальному саду служить металевий каркас із водонепроникною тканиною. Ширина конструкції — 32 метри, висота — 17. У каркас вмонтована зрошувальна система, рослини висаджено в спеціальні горщики у вигляді кишень.

[Луїс Фернандес дель Арко, співробітник компанії FDA Arquitectos]:
«Через тканинні кишені проходить прихована іригаційна система з датчиками, які регулюють температуру, вологість і подачу води. Вони стежать за станом кожної рослини, бо деяким вологи потрібно більше, ніж іншим».

У вертикальному саду понад 22 тисяч рослин 26 видів. Вони отримують світло через скляний дах. У похмурі дні автоматично вмикається світлодіодне підсвічування. Ботаніки підібрали рослини, які ростуть не надто швидко. Раз на два місяці сюди навідуватиметься садівник.

[Сезар Діас, радник відділу міського розвитку Сантандера]:
«Колишній тютюновий склад, який довго не використовували, тепер стане місцем, де жителі Сантандера чи інші гості зможуть добре провести час. І завдяки не тільки всіляким заходам, але й цьому дивовижному вертикальному саду».

У відремонтованому складі розміститься громадський центр. Його відкриють навесні. Тут проходитимуть майстер-класи, а деякі приміщення здадуть в оренду місцевим художникам. У будівлі також працюватиме телерадіостудія.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Іспанії облаштували найбільший у Європі критий вертикальний садСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомПолювання на скарби стає популярним хобі у Великій БританіїМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкілФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зими2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: