08.05.2024
Телеканал NTD

День бабака: зима затримається ще на шість тижнів

День бабака: зима затримається ще на шість тижнів

У Пенсільванії урочисто розбудили знаменитого панксатонського бабака Філа. Спочатку за традицією його покликали на ім'я. Потім..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

У Пенсільванії урочисто розбудили знаменитого панксатонського бабака Філа. Спочатку за традицією його покликали на ім’я. Потім доглядач дістав звіря з нори, після чого Філ зробив щорічне передбачення погоди. Його зачитав віцепрезидент Клубу панксатонського бабака.

[Том Данкел, віцепрезидент Клубу панксатонського бабака]:
«Це чудовий ранок. Я бачу це разом зі своїми шанувальниками, які спостерігають за церемонією онлайн. Зараз усі ви в безпеці, але наша традиція Дня бабака має зберегтися. Ми всі опинилися в нічному мороці, але тепер бачимо надію і яскраве ранкове світло. Однак, озирнувшись, я помітив прекрасну тінь. Зима триватиме ще шість тижнів».

У США День бабака відзначають 2 лютого. Згідно з повір’ям, цього дня треба спостерігати за бабаком. Якщо звір вибереться з нори й не злякається своєї тіні, то весна настане рано. Якщо ж злякається, то зима пануватиме ще півтора місяця.

У пенсільванському місті Панксатоні з XIX століття передбачення робить бабак Філ. Місцеві жителі стверджують, що це один і той самий звір. Його довге життя пояснюють тим, що бабакові періодично дають еліксир, який продовжує життя. Цього року Філ зробив 135-й прогноз.
Коротке посилання на цю сторінку:

День бабака: зима затримається ще на шість тижнівФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонБалабан — душа музичної культури АзербайджануФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на Сицилії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: