26.04.2024
Телеканал NTD

Рідкісний портрет пензля Боттічеллі продали на аукціоні за рекордну суму

Рідкісний портрет пензля Боттічеллі продали на аукціоні за рекордну суму

Картина «Молодик із медальйоном» пензля Сандро Боттічеллі пішла з молотка в Нью-Йорку за 92 мільйони 200..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Картина «Молодик із медальйоном» пензля Сандро Боттічеллі пішла з молотка в Нью-Йорку за 92 мільйони 200 тисяч доларів. Для Sotheby’s це рекордна сума, яку вони будь-коли отримали за полотна давніх майстрів. Представники аукціонного дому кажуть, що це один із найцінніших і найбільш значущих портретів за всю історію Sotheby’s.

[Крістофер Апостл, співробітник аукціонного дому Sotheby’s]:
«Є такі художники, яких можна назвати олімпійцями в їхній геніальності. І Боттічеллі — один із них».

Торги проходили в телефонному та онлайн-режимі. Ім’я покупця не розголошують.

Попередній власник придбав цей портрет на торгах у Великій Британії в 1982 році, заплативши за нього 1 мільйон 300 тисяч доларів.

Ця картина — один із приблизно десятка портретів пензля флорентійського майстра епохи Відродження, що збереглися до наших днів. Її написано наприкінці XV століття. Хто саме зображений — невідомо. Імовірно, це флорентійський вельможа.

Такі шедеври Боттічеллі, як «Народження Венери» й «Весна», зберігаються в галереї Уффіці у Флоренції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісний портрет пензля Боттічеллі продали на аукціоні за рекордну сумуВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в Італії2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: