19.04.2024
Телеканал NTD

У Новому Орлеані через скасування параду люди прикрасили будинки як карнавальні платформи

У Новому Орлеані через скасування параду люди прикрасили будинки як карнавальні платформи

Штучні яскраві квіти, гігантські птахи та інші прикраси оживили тисячі будинків у Новому Орлеані, що в..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Штучні яскраві квіти, гігантські птахи та інші прикраси оживили тисячі будинків у Новому Орлеані, що в США. 16 лютого тут святкуватимуть Марді Гра, або Масний вівторок.

Зазвичай цього дня в місті проходить великий парад, та через пандемію нинішнього року його скасували. Тож місцева жителька Меган розпочала рух «Парад Марді Гра вдома».

[Меган Будро, жителька Нового Орлеана]:
«Багато будинків мають веранду чи балкон. І ми можемо дати вихід творчій енергії і їх прикрасити. А потім залишається махати рукою всім перехожим».

Про скасування параду Марді Гра стало відомо 17 листопада. Наступного дня у твіттері Меган жартома запропонувала замість карнавальних платформ прикрасити будинки. Жінка створила групу у фейсбуці й знайшла 9000 однодумців.

[жителька Нового Орлеана]:
«Через цю інсталяцію мене переповнюють почуття, мені до вподоби всі ці прикраси».

[жителька Нового Орлеана]:
«Ми просто в захваті. Здається, ніби поруч проходить парад».

Меган ще запропонувала наймати художників, які зазвичай створюють карнавальні інсталяції і цього року лишилися без роботи. Жінка також уважає, що деякі традиції можна зберігати, навіть якщо масове святкування скасували.

Марді Гра відзначають перед Попільною середою, коли закінчуються карнавали й починається католицький Великий піст.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Новому Орлеані через скасування параду люди прикрасили будинки як карнавальні платформиУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкілОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівВ Італії вимирають газетні кіоскиМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: