27.11.2024
Телеканал NTD

Колекцію неоціненних брошок уперше показали в Києві

Колекцію неоціненних брошок уперше показали в Києві

Унікальну колекцію брошок ювелірного дому Van Cleef & Arpels уперше показали на виставці в Києві. Прикраси..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Унікальну колекцію брошок ювелірного дому Van Cleef & Arpels уперше показали на виставці в Києві. Прикраси створили в період з 1910 по 1970 рік. Тут вони розташовані в хронологічному порядку. Таким чином, відвідувачі можуть простежити події і тенденції, які були в той час.

[Тетяна Іванова, генеральний директор Van Cleef & Arpels в країнах СНД і в Туреччині]:
«Суть [виставки] полягає в тому, щоби показати історію світу, історію людства за допомогою всього однієї-єдиної речі, однієї-єдиної символічної мови — брошки».

Усього в експозиції під назвою «Art of Clip» понад 80 брошок найрізноманітніших форм і тематик.

[Тетяна Іванова, генеральний директор Van Cleef & Arpels в країнах СНД і в Туреччині]:
«Наприклад, 1922 року відкрили гробницю Тутанхамона, і людство охопила єгиптоманія. Ви це можете дуже добре бачити в мові брошки».

Тоді ж були популярними брошки з вбудованими годинниками. У той час, якщо жінка носила годинника, це вважалося поганим тоном. А маючи такий аксесуар, вона могла непомітно дізнаватися час.

А ось уже вироби 50-х років. Рубіни оброблено за допомогою особливої ​​техніки.

[Тетяна Іванова, генеральний директор Van Cleef & Arpels в країнах СНД і в Туреччині]:
«Техніка mystery set являє собою особливе закріплення каменя, коли сама оправа не проглядається, а видно тільки камінь. Завдяки цій техніці можна робити будь-який об’єм, створювати спеціальні форми. Тут кожен камінь гранують окремо. Створюється така чудова ювелірна мозаїка. На обробку одного каменя йде від 4-х годин роботи».

А створити прикраси у вигляді цих казкових істот надихнули твори Шекспіра.

[Тетяна Іванова, генеральний директор Van Cleef & Arpels в країнах СНД і в Туреччині]:
«Узагалі Шекспір ​​дуже часто стає джерелом натхнення для дому Van Cleef & Arpels. Його чудова п’єса “Сон літньої ночі” наповнена феями, ельфами та всілякими чарівними істотами».

Серед експонатів є колекція брошок 1954 року — фігурки кумедних, грайливих тварин. Їх виготовлено із золота й прикрашено дорогоцінними й кольоровими каменями.

А 60-ті відзначилися впливом перської, а також китайської культури. Водночас багато брошок були натхненні Індією.

Один із визначних експонатів колекції — кольє, що належало акторці Елізабет Тейлор. Це був подарунок її чоловіка Річарда Бертона з нагоди народження першого онука. Така прикраса може трансформуватися у два браслети й брошку.

Van Cleef & Arpels входить до п’ятірки найкращих всесвітньовідомих ювелірних брендів. Його було засновано 1906 року в Парижі.

Виставка пересувна. Вона вже побувала в Лондоні, Парижі, Сінгапурі, Пекіні, Гонконзі, Сіднеї та Нью-Йорку. У Києві вона триватиме до 28 лютого.
Коротке посилання на цю сторінку:

Колекцію неоціненних брошок уперше показали в КиєвіПінболом захоплюється дедалі більше молодіЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рік«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонСендбординг повертається до НамібіїФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: