19.09.2024
Телеканал NTD

Сам собі режисер: як через пандемію дизайнери опановують нові професії

Сам собі режисер: як через пандемію дизайнери опановують нові професії

Французький модельєр Жюльєн Фурньє донедавна умів лише створювати вишуканий одяг. Однак пандемія змусила його знову вчитися...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Французький модельєр Жюльєн Фурньє донедавна умів лише створювати вишуканий одяг. Однак пандемія змусила його знову вчитися. І тепер він опановує режисерське ремесло.

До епідемії на Тижні високої моди в Парижі було багато велелюдних показів і сотні глядачів. Цього року через COVID більшу частину «живих» заходів скасували. Багато дизайнерів, щоб продемонструвати свої колекції, почали створювати відео.

[Жюльєн Фурньє, дизайнер]:
«Так, я дизайнер високої моди. Так, я можу шити неймовірні жіночі сукні. Але під час COVID-кризи я раптом дістав можливість розкритися заново й стати режисером своєї долі, управляти своїм усесвітом. Це дивовижно».

45-річний Фурньє має свій Дім моди. Він три дні знімав 9-хвилинний і 30-хвилинний фільми у своїй паризькій майстерні. У роликах головними героями був він, його співробітники, а також три моделі.

Наряди нової колекції прикрашено гусячими перами й різнобарвною органзою. Жінки подорожують фантастичним світом із близькосхідним колоритом. Клієнти Дому моди Фурньє здебільшого з Близького Сходу.

За словами дизайнера, через пандемію покупці шукають менш екстравагантний одяг.

[Жюльєн Фурньє, дизайнер]:
«Вечірки, весілля досі проводять, але через дистанціювання ці заходи стають приватнішими, стриманішими. Самі жінки, щоб виділитися, тепер хочуть, щоб одяг був якіснішим і вишуканішим. Вони шукають не такі блискучі й менш екстравагантні сукні для невеликих зустрічей».

Цього року в колекції Фурньє особливе місце посідає пір’я. До створення образів залучають відомого художника по пір’ю Жюльєна Вермелена.

[Жюльєн Вермелен, художник по пір’ю]:
«Мода, й особливо висока мода, робить пір’яну промисловість стійкою. У 60‒70-х роках ця галузь почала занепадати. Мало молоді хотіло вчитися цього ремесла, бо воно вважалося старомодним і вигадливим».

Загалом свої колекції на онлайн-заході покаже коло 30 відомих дизайнерів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сам собі режисер: як через пандемію дизайнери опановують нові професіїСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкілВ Італії вимирають газетні кіоски

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: