24.10.2024
Телеканал NTD

Скарби Помпеїв виставили в музеї «Антикваріум»

Скарби Помпеїв виставили в музеї «Антикваріум»

Статуї, фрески, посуд — усе це колись належало жителям Помпеїв. Тепер же ці археологічні цінності стали..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Статуї, фрески, посуд — усе це колись належало жителям Помпеїв. Тепер же ці археологічні цінності стали експонатами постійної виставки в музеї «Помпеї Антикваріум», який знову відкрився. Він розташовується перед входом до давньоримського міста.

Музей засновано в 70-х роках XIX століття, у 1926 році його розширили, а під час Другої світової війни будівля дуже постраждала. Після реставрації тут не було постійних виставок.

[Массімо Осанна, директор археологічного комплексу «Помпеї»]:
«Ми, нарешті, знову відкриваємо музей у Помпеях. Його історія дуже бурхлива: його розбомбили в 43-му році, знову відкрили в 48-му, потім закрили після землетрусу у 80-му. Він не працював кілька десятиліть і відкрився у 2016-му для кількох тимчасових виставок. І лише тепер відкривається як справжній музей».

У музеї демонструють понад 160 експонатів. Деякі публіка бачила лише на тимчасових виставках.

[Луана Тоніоло, куратор музею «Антикваріум»]:
«У новому “Антикваріумі” використовується простір початкової будівлі, спроєктованої (археологом Амедео) Маурі. Музей відіграє роль вступної екскурсії (перед відвідуванням археологічної пам’ятки), бо тут показано всю історію Помпеїв із доримської епохи й періоду самнітських воєн до виверження».

Помпеї заснували в VII‒VI століттях до нашої ери. Місто загинуло в 79 році через виверження Везувію.

[Массімо Осанна, директор археологічного комплексу «Помпеї»]:
«Дуже вражає останній зал, що присвячений виверженню. У ньому виставлено експонати у вигляді фігур загиблих людей і тварин, яких поховав шар попелу. Тут можна відчути весь драматизм виверження вулкана в 79 році».

Розкопки Помпеїв почалися в середині XVIII століття. Зараз можна оглянути дві третини римського міста. Останню третину ще розкопують. Із 60-х років минулого століття в Помпеях виконують здебільшого реставраційні роботи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Скарби Помпеїв виставили в музеї «Антикваріум»Музичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорВ Італії вимирають газетні кіоскиМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в Женеві

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: