16.07.2024
Телеканал NTD

Байден підписав три укази, що скасовують міграційну політику Трампа

Байден підписав три укази, що скасовують міграційну політику Трампа

Президент США Джо Байден підписав три укази про нелегальну міграцію. Вони передбачають послаблення критеріїв надання притулку..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Президент США Джо Байден підписав три укази про нелегальну міграцію. Вони передбачають послаблення критеріїв надання притулку в США, створення нової стратегії роботи з нелегальними мігрантами на південному кордоні, а ще об’єднання дітей із сім’ями, які були розділені через попередні правила.

Один з указів зобов’язує створити робочу групу, яка буде возз’єднувати сім’ї мігрантів. Зараз від 600 до 700 дітей живуть окремо від батьків, яким висунули звинувачення в незаконному перетині кордону.

З 2018 року в США діяло правило, згідно з яким обвинувачення висувалися всім людям, які порушили правила перетину кордону США, незалежно від того, чи є з ними діти.

Проте якщо сім’я потрапляла на територію країни через офіційні КПП і подавала заявку на статус біженця, то здебільшого її не розділяли. Винятки робили тільки тоді, коли треба було впевнитися, що дитина перебуває в безпеці.

Тут мається на увазі практика, коли мігранти «орендували» дітей на мексиканському кордоні. Робили це для того, щоб їх гарантовано впустили на територію США. Вони користувалися лазівкою в законі, яка дозволяла впускати сім’ї з дітьми.

Варто зазначити, що адміністрації Обами й Буша також розділяли сім’ї на кордоні через ті ж причини. Однак хвиля критики за таку політику вдарила тільки по Дональду Трампу. Після цього він у червні 2018 року скасував правило розділення сімей. А пізніше підписав нове розпорядження, згідно з яким усі мігранти, які подають документи, щоб дістали притулок у США, повинні були чекати рішення по інший бік кордону — на території Мексики. Таким чином проблема розділення сімей не виникала.

Утім, в одному із трьох указів Байдена сказано, що це правило також переглянуть.

За часів президентства Трампа ЗМІ також критикували ексміністра внутрішньої безпеки США Кірстен Нільсен. Її звинувачували в тому, що вона депортує дорослих без дітей. Однак Кірстен зазначила, що перед депортацією всіх мігрантів по кілька разів запитували, чи хочуть вони забрати дітей із собою. Багато хто відмовлявся.

Загалом розпорядження Байдена, найімовірніше, повернуть США в еру Обами, коли було значно розширено критерії надання притулку. До 2014 року право залишитися в США надавали тим, хто довів, що зазнав репресій або така загроза неминуча в майбутньому. Однак, коли прийшов Обама, притулок почали надавати навіть тим, хто став жертвою домашнього насильства.
Коротке посилання на цю сторінку:

Байден підписав три укази, що скасовують міграційну політику ТрампаЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліГонконг посилив закон про нацбезпекуЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботу137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора Орбана

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: