28.12.2024
Телеканал NTD

Східні солодощі на рожні: у Йорданії по-новому готують кнафе

Східні солодощі на рожні: у Йорданії по-новому готують кнафе

Йорданська сім'я з Аммана незвичайно готує традиційну східну солодку страву кнафе. Зазвичай її запікають у вигляді..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Йорданська сім’я з Аммана незвичайно готує традиційну східну солодку страву кнафе. Зазвичай її запікають у вигляді пирога, але за новим рецептом десерт засмажують на рожні, як шашлик. Ця ідея прийшла з Туреччини.

[Асіл Аввад, жителька Аммана]:
«Ми не хочемо відхилятися від наших традицій і звичаїв, та ми вирішили за допомогою цієї турецької ідеї привнести щось нове. Комусь подобається, а хтось висловлюється проти — мовляв, не можна змінювати традиційний десерт. Але, на нашу думку, виходить добре».

Сімейний бізнес відкрило шість сестер та їхній дівер. Вони продають кнафе біля свого дому.

[покупець]:
«Мені подобається, що люди вигадують щось нове. Раніше ми бували в Туреччині, бачили, як готують (смажені) каштани. Нам траплялися й інші незвичні явища. Ми були готові вирушити в подорож лише заради того, щоб покуштувати незнайомі страви».

Утім, деякі йорданці залишаються консервативними.

[Моханнад Хабіба, співвласник кафе]:
«Традиційні страви, такі як мансаф і кнафе, не повинні змінюватися, бо вони існують уже коло ста років. Багато хто знає їх саме такими. Ось така ситуація. І зміни заради змін не завжди добра ідея, особливо в їжі».

[житель Аммана]:
«Змінювати (спосіб приготування кнафе) неправильно. Не можна міняти те, до чого всі звикли. Смак кнафе вже узвичаївся. Наші батьки й діди знали його. Якщо смак змінити, то ніхто не їстиме».

Однак клієнтів у йорданської сім’ї багато.

Кнафе готують із домашньої вермішелі й козячого сиру. Подають із цукровим сиропом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Східні солодощі на рожні: у Йорданії по-новому готують кнафеУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахНайбільший у світі айсберг зняли на відео в Західній АнтарктидіКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОСендбординг повертається до НамібіїРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиАвстралійський шеф-кухар створив торт, корисний для мозкуНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: