Йорданська сім’я з Аммана незвичайно готує традиційну східну солодку страву кнафе. Зазвичай її запікають у вигляді пирога, але за новим рецептом десерт засмажують на рожні, як шашлик. Ця ідея прийшла з Туреччини.
[Асіл Аввад, жителька Аммана]:
«Ми не хочемо відхилятися від наших традицій і звичаїв, та ми вирішили за допомогою цієї турецької ідеї привнести щось нове. Комусь подобається, а хтось висловлюється проти — мовляв, не можна змінювати традиційний десерт. Але, на нашу думку, виходить добре».
Сімейний бізнес відкрило шість сестер та їхній дівер. Вони продають кнафе біля свого дому.
[покупець]:
«Мені подобається, що люди вигадують щось нове. Раніше ми бували в Туреччині, бачили, як готують (смажені) каштани. Нам траплялися й інші незвичні явища. Ми були готові вирушити в подорож лише заради того, щоб покуштувати незнайомі страви».
Утім, деякі йорданці залишаються консервативними.
[Моханнад Хабіба, співвласник кафе]:
«Традиційні страви, такі як мансаф і кнафе, не повинні змінюватися, бо вони існують уже коло ста років. Багато хто знає їх саме такими. Ось така ситуація. І зміни заради змін не завжди добра ідея, особливо в їжі».[житель Аммана]:
«Змінювати (спосіб приготування кнафе) неправильно. Не можна міняти те, до чого всі звикли. Смак кнафе вже узвичаївся. Наші батьки й діди знали його. Якщо смак змінити, то ніхто не їстиме».
Однак клієнтів у йорданської сім’ї багато.
Кнафе готують із домашньої вермішелі й козячого сиру. Подають із цукровим сиропом.
Коротке посилання на цю сторінку: