20.07.2024
Телеканал NTD

Байден оголосив про низку заходів для вирішення кліматичної кризи

Байден оголосив про низку заходів для вирішення кліматичної кризи

Президент Джо Байден розкрив деталі низки кліматичних указів. Відповідно до заяви нової адміністрації, клімат має бути..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Президент Джо Байден розкрив деталі низки кліматичних указів. Відповідно до заяви нової адміністрації, клімат має бути в центрі внутрішньої і зовнішньої політики США, а також її правил національної безпеки.

З іншого боку, цілі Байдена наразилися на різку критику, бо як припускають, заходи призведуть до великих витрат, і до того ж мільйони людей утратять роботу. І це тоді, як через пандемію вже відбувається економічний спад і зростає рівень безробіття.

Сам Байден і його кліматична команда кажуть, що їхній пакет заходів створить робочі місця у сфері «зеленої» енергетики.

[Джо Байден, президент США]:
«Ми маємо намір дати людям роботу. Ми не збираємося втрачати робочі місця в цих галузях — ми хочемо створювати робочі місця. Вони матимуть гарну зарплату, і ми закриємо понад мільйон свердловин».

Опоненти радикальних змін зазначають, що якщо різко відмовитися від викопного палива, то це призведе не тільки до звільнення мільйонів людей, а й до втрати енергетичної незалежності країни.

Кліматичну команду Байдена очолили ексдержсекретар США в адміністрації Обами Джон Керрі й Джина Маккарті — радник Байдена з питань клімату.

З їхніх слів, нові укази Байдена спонукають усіх, хто працює з президентом, використовувати будь-які можливості, щоб вирішити «кліматичну кризу». Також буде створено консультативний комітет, який працюватиме над питанням «екологічної справедливості».

Як каже Маккарті, Байден припинив видавати ліцензії на видобуток нафти й газу на федеральних землях, щоб удвічі збільшити в країні площу вітряних ферм уже до 2030 року.

Плани Байдена розкритикували представники обох партій. Так, демократичний сенатор Джо Манчін сказав, що розпорядження президента знищать мільйони робочих місць. А республіканка з нижньої палати Кеті Макморріс застерегла, що обмеження на видобуток корисних копалин вплине на енергетичну безпеку й незалежність США.

Генеральний прокурор штату Західна Вірджинія також зазначив, що це радикальні заходи, і що політика Байдена зменшить кількість робочих місць, тоді як економіка й так ослаблена.
Коротке посилання на цю сторінку:

Байден оголосив про низку заходів для вирішення кліматичної кризиВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуСвітові ціни на какао б’ють рекордиСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»У М’янмі запровадили обов’язкову військову службуУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: