27.02.2024
Телеканал NTD

В Італії випустили присвячену медикам монету

В Італії випустили присвячену медикам монету

Монетний двір Італії випустив монету номіналом два євро, присвячену медикам. Під час пандемії вони опинилися на..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Монетний двір Італії випустив монету номіналом два євро, присвячену медикам. Під час пандемії вони опинилися на передовій боротьби з COVID-19. Водночас під час першої хвилі поширення коронавірусу Італія стала центром епідемії в Європі.

На реверсі монети зображено двох медиків у масках — чоловіка й жінку. Над ними італійською вигравіювано слово «дякую».

Дизайнер монети — Клаудія Момоні.

[Клаудія Момоні, дизайнер монети]:

«Торік через COVID-19 у нас сталася трагедія. Міністерство економіки вирішило випустити пам’ятну монету, щоб подякувати всім медикам. Вони дуже старанно працювали й далі працюють заради нас і нашого здоров’я. Тому ця монета для мене дуже дорога. Мені важливо подякувати цим людям».

Заплановано викарбувати три мільйони монет. В обіг вони надійдуть у травні або в червні. Також монетний двір випустить кілька тисяч колекційних екземплярів. Їх виставлять на продаж.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Італії випустили присвячену медикам монетуТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАПрогулянка найромантичнішим садом світуНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівСендбординг повертається до Намібії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: