25.10.2024
Телеканал NTD

До Африки прийшов циклон «Елоїза» — є загиблі

До Африки прийшов циклон «Елоїза» — є загиблі

В Африці зростає кількість загиблих від тропічного циклону «Елоїза». Він ударив у вихідні по Мозамбіку, після..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

В Африці зростає кількість загиблих від тропічного циклону «Елоїза». Він ударив у вихідні по Мозамбіку, після чого, рухаючись углиб континенту, ослаб. У регіоні почалися повені.

У Мозамбіку втратило життя шість осіб. Пошкоджено понад 5 тисяч будинків. Тисячі людей були змушені тікати. У сусідньому королівстві Есватіні, раніше відомому як Свазіленд, двоє загиблих. Також троє в Зімбабве й один на Мадагаскарі.

У ПАР пошкоджено інфраструктуру. Це провінція Лімпопо. Тут обвалився міст.

[жителька провінції ПАР Лімпопо]:
«Ми переходили річку по цьому мосту — ходили до іншого села в магазин».

[житель провінції ПАР Лімпопо]:
«Мені дуже-дуже сумно. І я дуже злий, бо ми більше нічого не можемо вдіяти».

У регіоні йдуть рясні дощі. Метеорологи попереджають, що це може спричинити нові великі повені. «Елоїза» також принесе зливи на південний захід Ботсвани.

Нагадаємо, у Мозамбіку й Зімбабве люди досі не оговталися від циклону «Ідай», який налетів на регіон у 2019 році. Тоді загинуло понад 1200 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

До Африки прийшов циклон «Елоїза» — є загибліТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляНегода залишила без світла сотні тисяч австралійців

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: