28.02.2024
Телеканал NTD

У Франції комендантська година тепер починається з 18:00

У Франції комендантська година тепер починається з 18:00

У Франції діють нові правила комендантської години. Тепер вона починається о 6 годині вечора, а не..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

У Франції діють нові правила комендантської години. Тепер вона починається о 6 годині вечора, а не о 8, як було раніше, а закінчується о шостій ранку. Крім того, усі, хто в’їжджає до Франції з-за меж Євросоюзу, мають пред’явити довідку про негативний тест на коронавірус. По приїзді людина мусить самоізолюватися на тиждень.

У країні добовий рівень заражень коронавірусом стабілізувався, і кількість нових випадків не перевищує 22 тисяч за день. Однак до лікарень, зокрема до відділень інтенсивної терапії, надходить дедалі більше пацієнтів.

Навантаження може зрости, якщо почне поширюватися «британський» штам коронавірусу. Він заразніший. У Франції вже підтверджено випадки інфікування цим вірусом.

Французи здебільшого з розумінням поставилися до збільшення комендантської години.

[жителька Парижа]:
«Тим, хто має дітей, піти додому о шостій вечора, як на мене, не проблема. Уже темно, пора приймати ванну перед сном, тому ми підемо додому».

[житель Парижа]:
«День закінчується трохи раніше. Ми просто раніше зустрічаємося з друзями, це не велика переміна. Просто потрібно все робити раніше».

А ось для власників магазинів це проблема. У будні основний потік покупців був саме після шостої вечора.

[Мікаель Леві, власник салону оптики]:
«Ми з полегшенням дізналися, що нам не доведеться закриватися на вихідні. Це важливо для власників магазинів, бо наслідки були б ще гіршими. Запровадили ще одне обмеження, і маю надію, що воно буде ефективним. Ми довіряємо уряду, але це новий удар по наших доходах».

З початку пандемії у Франції виявили понад два мільйони 900 тисяч заражених коронавірусом. Померло більш як 70 тисяч осіб. За цим показником країна — на сьомому місці у світі.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Франції комендантська година тепер починається з 18:00Коли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантів19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: