19.04.2024
Телеканал NTD

Джо Байден склав присягу: якими були його перші укази

Джо Байден склав присягу: якими були його перші укази

У Вашингтоні відбулася церемонія інавгурації 46-го президента США Джо Байдена. Разом із ним присягу склала й..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

У Вашингтоні відбулася церемонія інавгурації 46-го президента США Джо Байдена. Разом із ним присягу склала й віцепрезидент Камала Гарріс. На церемонії була обмежена кількість глядачів. Пояснили це пандемією. Замість людей галявина перед Білим домом була заповнена американськими прапорами.

Нова президентська адміністрація вже оголосила низку указів. Першого дня Байден підписав 17 розпоряджень, зокрема про обов’язкове носіння масок і повернення США до Паризької кліматичної угоди.

Тепер маски й соціальне дистанціювання будуть обов’язковими на території федеральних установ. Байден також призначив координатора з питань пандемії, який створить команду при Раді національної безпеки США.

За Трампа цю функцію виконував віцепрезидент Майк Пенс, який очолював оперативну робочу групу протистояння коронавірусу.

Байден також підписав указ, згідно з яким США впродовж 30 днів повинні повернутися до Паризької кліматичної угоди. Трамп вивів країну з цього договору в листопаді 2020 року. Він зазначив, що вона була справжньою катастрофою для економіки США й надто поблажливою до комуністичного Китаю і його обсягів викидів СО2.

Президент ще скасував дозвіл на будівництво нафтопроводу Keystone XL і видачу дозволів на добування нафти й газу в Арктиці.

Також Байден вирішив повернути США до Всесвітньої організації охорони здоров’я. Раніше Трамп вивів країну з ВООЗ, розкритикувавши її за те, що вона допомагала Китаю приховувати масштаби епідемії.

Серед інших указів Байдена — замороження будівництва огородження на південному кордоні США й зняття обмежень на в’їзд, які Трамп ухвалив, щоби протистояти тероризму. Вони діяли щодо громадян Еритреї, Ірану, Киргизстану, Лівії, М’янми, Нігерії, Північної Кореї, Сомалі, Судану, Сирії, а також Танзанії, Венесуели та Ємену.

А ще Байден ужив заходів, щоби просувати «расову рівність». Його ініціатива спирається на марксистську критичну теорію, яка передбачає рівність результатів.

Концепція ділить суспільство на групи на основі раси, статі, сексуальної орієнтації та інших ознак. Водночас теорія визначає, які групи під гнітом, а які є гнобителями.

Дональд Трамп же і його дружина Меланія записали звернення до своїх прибічників і поїхали до своєї приватної резиденції у Флориді. На інавгурації Байдена вони не були.
Коротке посилання на цю сторінку:

Джо Байден склав присягу: якими були його перші указиАргентинці протестують проти економічних реформ Хав’єра МілеяКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з Китаєм

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: