02.03.2024
Телеканал NTD

В Австралії досвідчені фермери вчать новачків розводити худобу

В Австралії досвідчені фермери вчать новачків розводити худобу

Пандемія кардинально змінила життя австралійця Майка Боудрі. Карантинні обмеження підштовхнули його виїхати з Мельбурна й оселитися..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Пандемія кардинально змінила життя австралійця Майка Боудрі. Карантинні обмеження підштовхнули його виїхати з Мельбурна й оселитися в сільській місцевості штату Вікторія.

[Майк Боудрі, фермер]:
«Ми завжди хотіли поміняти міське життя на менш звичне (на фермі)».

Зараз в Австралії багато містян переїжджають до сіл і селищ. Та без досвіду вести сільське господарство непросто. Мелісса Коннорс започаткувала програму допомоги новим фермерам.

[Мелісса Коннорс, авторка проєкту допомоги фермерам-початківцям]:
«У містах ми бачимо багато колишніх фермерів, яким довелося покинути своє господарство. Вони мають цінні знання. Водночас є багато фермерів-початківців, попередня кар’єра яких зайшла в глухий кут. І їм потрібні ці знання».

Майку знайшли наставника, який фермерує вже півстоліття. Дерріл щиро допомагає підопічному.

[Дерріл Шерідан, фермер]:
«Значно легше розводити худобу й щось вирощувати, коли маєш добру пораду. Тому я завжди цінував людей, які мені допомагали, і мені хочеться якось за це віддячити».

Майк став одним із найкращих учнів програми, і він тепер теж має підопічного. Фермер також постачає свою продукцію на міжнародний ринок. Чоловік каже, що насолоджується новою роботою й можливістю проводити багато часу на свіжому повітрі.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії досвідчені фермери вчать новачків розводити худобуКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаНа Канарських островах протестують проти масового туризмуЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: