19.11.2024
Телеканал NTD

На саміті в Парижі обговорили «Велику зелену стіну»

На саміті в Парижі обговорили «Велику зелену стіну»

У Парижі відбувся віртуальний саміт світових лідерів із проблем біорізноманіття. Його відвідали президенти й голови урядів,..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

У Парижі відбувся віртуальний саміт світових лідерів із проблем біорізноманіття. Його відвідали президенти й голови урядів, а також Генеральний секретар ООН, голова Європейського центробанку та інші.

Учасники закликали ефективніше захищати біорізноманіття на планеті.

[Крістіан Сампер, голова Товариства охорони природи]:
«Заповідні зони мають критично важливе значення для екологічних цілей ООН. Ці природні осередки допоможуть зберегти життя на планеті».

Водночас банки розвитку й окремі країни пообіцяли загалом 14 мільярдів 320 мільйонів доларів протягом наступних чотирьох років на створення так званої «Великої зеленої стіни». Проєкт допоможе стримати спустелення в північному регіоні Сахель в Африці.

[Антоніу Гутерреш, Генеральний секретар ООН]:
«За даними Всесвітнього економічного форуму, пов’язані з природою бізнес-можливості до 2030 року створять 191 мільйон робочих місць. Однак світ не досяг цілей біорізноманіття, установлених на 2020 рік. І нестача ресурсів для цього проєкту до 2030 року становить 711 мільярдів доларів на рік».

[Юссу Н’Дур, співак із Сенегалу]:
«Африка сьогодні потребує більшої підтримки, бо забруднення й такі інші речі приходять не з наших країн, а із заможних. Слід продумати багато питань, і я абсолютно згоден із пропозицією пробачити найбіднішим країнам Африки їхні борги, звісно, на певних умовах».

[Девід Малпасс, голова Світового банку]:
«Я радий повідомити, що до 2025 року Група Світового банку інвестує понад п’ять мільярдів доларів у поліпшення умов життя й запобігання занепаду в регіонах Сахелю, таких як Чад та Африканський Ріг».

Проєкт передбачає, зокрема, висаджування дерев та створення луків на смузі протяжністю 8000 км від Атлантичного океану до Червоного моря, а також інші заходи для забезпечення стійкості екосистем.
Коротке посилання на цю сторінку:

На саміті в Парижі обговорили «Велику зелену стіну»Північна Корея знову запустила крилаті ракети в мореРакетні обстріли, хакерські атаки та міжнародна допомога: чим запам’ятався українцям 2023 рікНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомГоловні політичні події: огляд 2023 рокуВідповідальність за вибухи в Ірані взяло на себе угруповання «Ісламська держава»Китай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручник

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: