26.02.2024
Телеканал NTD

Альтернативний фітнес на карантині: йога для очей і заняття в петлях

Альтернативний фітнес на карантині: йога для очей і заняття в петлях

Після провального 2020 року багато людей намагаються знайти способи підняти настрій після свят. Так, британці на..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Після провального 2020 року багато людей намагаються знайти способи підняти настрій після свят. Так, британці на тлі третього «локдауну» придумують альтернативні види фітнесу. Спортзали в країні зачинені, тому набирають популярність усілякі онлайн-тренування.

Один із фітнес-центрів пропонує вправлятися за допомогою функціональних ременів TRX. Їх підвішують до стелі й виконують рухи, що нагадують йогу.

[Александра Грімшоу, інструктор]:
«Переваги занять у залі — це доступ до обладнання, якого, можливо, немає вдома. Однак через пандемію багато компаній стали робити обладнання доступним для дому. Можна купити, наприклад, килимки для йоги чи TRX».

Інструктори назвали свої заняття «Ноуга». Це поєднання двох слів «Не йога». Тобто тут виконують лише фізичні рухи, немає жодної духовної складової.

А цей інструктор викладає фітнес для очей. Вона вважає, що під час карантину багато хто став проводити більше часу перед екраном комп’ютера та інших гаджетів. Через це очі потребують розрядки й відпочинку.

[Даніель Коллінс, інструктор]:
«Ми вирішили використовувати таку техніку, щоб зарядити енергією ділянки навколо очей, зняти з них стрес, допомогти прибрати припухлості й мішки під очима, а також темні кола».

Інструктор каже, що у своїх заняттях використовує результати сучасних досліджень і традиційні техніки йоги, що існують тисячі років.

А це лінива гімнастика для тих, хто все ж не може змусити себе займатися вдома. Усе, що треба, це просто лежати на канапі.

Технологію розробили в США. Вона вже стала популярною серед голлівудських знаменитостей.

На певні ділянки тіла, такі як живіт, сідниці, стегна й руки, накладають спеціальні пристрої. Вони за допомогою електростимуляції змушують м’язи скорочуватися. Це можна порівняти зі звичайними тренуваннями.

Деякі клієнти вже закуповують таке обладнання, щоб «займатися» вдома.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: