26.02.2024
Телеканал NTD

Сенат США не ухвалив підвищення виплат постраждалим від пандемії американцям

Сенат США не ухвалив підвищення виплат постраждалим від пандемії американцям

Лідер більшості в сенаті США республіканець Мітч Макконнелл відхилив голосування щодо пропозиції президента збільшити грошову допомогу..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Лідер більшості в сенаті США республіканець Мітч Макконнелл відхилив голосування щодо пропозиції президента збільшити грошову допомогу американцям, які постраждали від пандемії.

Одноразову виплату заклали в новий пакет допомоги обсягом 900 мільярдів доларів. Трамп підписав його з умовою, що Конгрес збільшить виплати із 600 до 2000 доларів. Нижня палата законодавчого органу, де більшість мають демократи, пропозицію про підвищення ухвалила. Однак законопроєкт застряг у сенаті, де більшість у республіканців.

Замість цього Макконнелл подав свій законопроєкт, у якому об’єднав підвищення виплат із двома іншими вимогами президента. Це скасування розділу № 230, який надає захист технологічним гігантам, а також розслідування всіх махінацій на виборах.

Також Макконнелл закликав республіканців за прикладом нижньої палати подолати вето, яке Трамп наклав на оборонний бюджет 2021 року.

Президент заблокував його минулого тижня частково тому, що до нього, як і раніше, входив розділ № 230. Також, за словами президента, у бюджеті не було прописано критично важливих заходів у галузі національної безпеки, і що це був подарунок для Китаю і Росії.

Раніше Дональд Трамп розкритикував республіканців у сенаті, які блокують ухвалення його пропозицій. На своїй сторінці у твіттері він написав:

«Якщо республіканці чимшвидше не затвердять виплати обсягом 2000 доларів, їм слід буде подумати про останнє бажання. 600 доларів недостатньо. Також позбудьтеся розділу № 230 — не дозволяйте технологічним гігантам красти в нас країну, а також не дозволяйте демократам красти президентські вибори. Станьте жорсткішими».

Водночас багато американців почали критикувати Макконнелла, звинувачуючи його в зраді й у тому, що він став на протилежну від президента сторону.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сенат США не ухвалив підвищення виплат постраждалим від пандемії американцямВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країни«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Тисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: