23.10.2024
Телеканал NTD

У Хорватії п’ять землетрусів за три дні, є загиблі

У Хорватії п'ять землетрусів за три дні, є загиблі

Щонайменше сім осіб загинуло внаслідок землетрусів у Хорватії. З початку тижня їх сталося аж п'ять. Найсильніший..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Щонайменше сім осіб загинуло внаслідок землетрусів у Хорватії. З початку тижня їх сталося аж п’ять. Найсильніший був у вівторок, до того ж він був найпотужніший за всю історію спостережень у країні — магнітудою 6,2 бала.

Значно постраждала центральна частина країни.

[Дамір Трут, офіцер служби цивільного захисту]:
«Пошкодження справді значні, можна сказати — катастрофічні. Багато матеріальних пошкоджень. На жаль, ми також утратили кілька життів. Користуючись нагодою, висловлюю свої співчуття».

За даними Німецького науково-дослідного центру геонаук, підземні поштовхи виникли на глибині 10 кілометрів біля міста Петриня, що за 50 кілометрів від столиці Загреб.

У Петрині розбирають завали. Допомагають і військовики.

[жителька Петрині]:
«Це просто жахливо. Я була з дитиною у квартирі. Почало трохи трясти. Я думала, воно заспокоїться, але потім на нас упала шафа. На щастя, дитина була на мені. Я зсунула шафу і спробувала вибратися через двері. У коридорі все було перевернуто, жах… Я ледве пробралася через усе це, і виявилося, що двері застрягли. Мені ледь удалося вибратися з квартири. Я вибігла босоніж».

[житель Петрині]:
«Будівлю повністю зруйновано — стіни впали, котел упав, нічого не вціліло. Там тепер просто неможливо жити… Але тієї миті мене хвилювало лише те, як нам вибратися звідти живими — моїй дружині, мені самому й дітям».

Підземні поштовхи відчували й у Загребі, й навіть у столиці Австрії — Відні. А в сусідній Словенії про всяк випадок зупинили роботу єдиної атомної електростанції.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Хорватії п’ять землетрусів за три дні, є загибліСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: