26.10.2024
Телеканал NTD

У Норвегії зійшов великий зсув, є зниклі безвісти

У Норвегії зійшов великий зсув, є зниклі безвісти

На півдні Норвегії зійшов великий зсув. Це сталося в комуні Єрдрум, за 30 кілометрів на північ..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

На півдні Норвегії зійшов великий зсув. Це сталося в комуні Єрдрум, за 30 кілометрів на північ від Осло. Знесено понад десять будинків. Десятеро осіб постраждало, одна з них серйозно. 12 уважають зниклими безвісти. Серед них є діти.

Із зони лиха евакуйовано близько 700 осіб.

[Рогер Петтерсен, представник поліції]:
«Зійшов зсув на південь від центру міста Аск, з південного боку шосе Е120. Постраждалих відправили до лікарні. Також евакуювали будинок для людей похилого віку».

Як повідомляють місцеві ЗМІ, ще дві будівлі опинилися в проваллі за кілька годин після основного зсуву.

Великі пласти землі в районі події досі рухаються. За словами місцевої влади, цей зсув став одним із наймасштабніших у сучасній історії Норвегії.

Король країни Гаральд V сказав, що ця подія його приголомшила.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Норвегії зійшов великий зсув, є зниклі безвістиСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблих25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: