28.06.2024
Телеканал NTD

Трамп домовився з Конгресом і підписав бюджет і пакет фінансової допомоги

Трамп домовився з Конгресом і підписав бюджет і пакет фінансової допомоги

Дональд Трамп у неділю підписав бюджет і пакет допомоги постраждалим від пандемії загальним обсягом 2 трильйони..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Дональд Трамп у неділю підписав бюджет і пакет допомоги постраждалим від пандемії загальним обсягом 2 трильйони 300 мільярдів доларів. Перед цим він досяг угоди з Конгресом щодо виплат американцям, розділу № 230 і фальсифікацій на виборах.

Підписання закону означає, що так званого шатдауну уряду не буде, а також що в умовах епідемії для підтримки компаній і громадян виділять 900 мільярдів доларів.

Раніше, напередодні Різдва, Трамп відмовився підписувати документ, який став найдовшим в історії країни законом і який більшістю голосів затвердили обидві палати Конгресу. Обсяг документа перевищував 5000 сторінок. У ньому були пункти, з якими президент був не згоден. По-перше, простим американцям мали виділяти по 600 доларів допомоги. Дональд Трамп закликав, щоб разові виплати збільшили до 2000 доларів. І Конгрес уже пообіцяв проголосувати за цей пункт ще раз.

По-друге, Трамп був незгодним із безпідставно високими й непотрібними витратами. Так, у законі сотні мільйонів доларів виділяли М’янмі, Бангладеш, Пакистану та іншим країнам. Через це президент сказав, що застосує Акт про контроль за виконанням бюджету 1974 року. І згідно з ним відправить Конгресу список витрат, які він хотів би зменшити, з причинами й обґрунтуваннями. Конгрес пообіцяв, що розгляне всі пропозиції.

Також законодавчий орган сказав, що ще раз винесе на голосування питання про скасування розділу № 230, який надає урядовий захист великим технологічним компаніям, як-от «Гугл» і «Фейсбук». Трамп уже давно каже про те, що цей закон треба скасувати, бо він дозволяє інтернет-гігантам проводити цензуру в мережі.

І нарешті, Конгрес домовився з президентом, що розгляне численні свідчення махінацій, які сталися на виборах 3 листопада. Так, Трамп зазначив, що сенат уже починає розслідування.

Попри те, що великі ЗМІ в США оголосили переможцем на виборах Джо Байдена, команда Трампа вважає, що зібрала достатньо доказів фальсифікацій, щоб змінити результат перегонів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Трамп домовився з Конгресом і підписав бюджет і пакет фінансової допомогиДощі та повені: у Європі розгул стихіїІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківСотні людей загинули через розлив річки КонгоТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: