28.08.2024
Телеканал NTD

У Хорватії стався землетрус силою 5,2 бала

У Хорватії стався землетрус силою 5,2 бала

У центральній частині Хорватії стався землетрус силою 5,2 бала. Як повідомили місцеві ЗМІ, посилаючись на Європейський..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

У центральній частині Хорватії стався землетрус силою 5,2 бала. Як повідомили місцеві ЗМІ, посилаючись на Європейський середземноморський сейсмологічний центр, епіцентр був за 50 кілометрів на південний схід від Загреба.

Після основного землетрусу стався афтершок силою 4,9 бала.

Поштовхи відчували й у столиці. А до рятувальних служб міста Сисак, що за 40 хвилин їзди від епіцентру, надійшло більш як сто дзвінків. Але про постраждалих повідомлень немає.

[Крістіна Ікич Банічек, мер Сисака]:
«Містяни досі телефонують до пожежних і рятувальних служб. <…> Найважливіше, що ніхто не травмувався, і ми поступово відновлюємо обвалені димарі й фасади, щоб ніхто не постраждав».

[Андрей Пленкович, прем’єр-міністр Хорватії]:
«Ми приїхали підтримати жителів Сисака, Петрині та інших міст, які постраждали від землетрусу. На жаль, як рік почався, так він і закінчився».

Нагадаємо, у березні внаслідок землетрусу силою 5,3 бала в Загребі 27 людей постраждало, одна загинула.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Хорватії стався землетрус силою 5,2 балаСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіСвітові ціни на какао б’ють рекордиУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиРакетні обстріли, хакерські атаки та міжнародна допомога: чим запам’ятався українцям 2023 рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: