26.05.2024
Телеканал NTD

Дітям Кот-д’Івуару Санта дарує темношкірих ляльок

Дітям Кот-д'Івуару Санта дарує темношкірих ляльок

Ці маленькі жителі Кот-д'Івуару вишикувалися до Санта-Клауса за подарунками. Але цього разу їх чекає сюрприз. Вони..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ці маленькі жителі Кот-д’Івуару вишикувалися до Санта-Клауса за подарунками. Але цього разу їх чекає сюрприз. Вони отримують не простих ляльок, а таких, як і вони — темношкірих.

Постачає їх місцева компанія, яка спеціалізується на ляльках-африканках, а також іграшках, що відповідають культурі країни.

Директор фірми сподівається, що це допоможе дітям полюбити себе такими, якими вони є.

[Сара Кулібалі, директор компанії ― виробника ляльок]:

«Сьогодні ми хочемо дати новому поколінню інструменти, які допоможуть їм робити правильний вибір. Я нікому не вказую, як робити, я просто хочу, щоб діти зрозуміли, що вони красиві й що їхня культура прекрасна й багата. Я сподіваюся, що з огляду на це вони ухвалюватимуть цілком усвідомлені рішення».

Ляльки названо на честь різних регіонів Кот-д’Івуару. До продажу їх готують 20 молодих жінок, які працюють на підприємстві. Цього року їм довелося неабияк потрудитися, щоб задовольнити підвищений попит.

Такі іграшки купують як подарунок не тільки місцевим дітям.

[покупниця]:
«Я планую поїхати до іншої країни. І вирішила подарувати темношкірі ляльки двом білим дівчаткам. Гадаю, ці іграшки унікальні, і дітям вони сподобаються саме через їхню унікальність».

Компанія існує вже п’ять років. За рік виробляє до 150 тисяч ляльок. Саме виробництво розташоване в Китаї та Іспанії. Однак власниця фірми сподівається вже за найближчі кілька років відкрити фабрику й у Кот-д’Івуарі, бо попит на такі іграшки зростає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дітям Кот-д’Івуару Санта дарує темношкірих ляльокУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиСрібло в Єгипті — нове золотоНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуНирки — у центрі нової кризи в НепаліУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: