29.03.2024
Телеканал NTD

Мороз і пандемія: сирійські біженці в таборах зіткнулися з подвійним лихом

Мороз і пандемія: сирійські біженці в таборах зіткнулися з подвійним лихом

Сирійці, які втекли від воєнного конфлікту й живуть у наметових таборах, у 2020-му зіткнулися з подвійним..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Сирійці, які втекли від воєнного конфлікту й живуть у наметових таборах, у 2020-му зіткнулися з подвійним лихом. До зимових холодів і дощів додалася пандемія коронавірусу.

Це табір «Зухур», що поблизу північного міста Ідліб, неподалік від турецького кордону. Тут уже виявили кількох хворих на COVID-19. Водночас про якісь санітарні норми нічого й говорити. Люди навіть не мають доступу до чистої води й туалетів.

[Кассем Ахмад Шаррак аз-Зейт, сирієць]:
«Обігрівач не захищає нас від холоду. Зима настає щороку, і пережити її складно. Щоразу нас заливає дощем. Цього року в нас ще пандемія коронавірусу. Тут виявили п’ять заражених, але намети не можна використовувати для карантину. Надіюся, коли розподілятимуть вакцини, нас не забудуть, бо поки наша країна про нас не пам’ятає».

[Ахмад Мустафа Соуф, сирієць]:

«Ми вже десять років тиняємося. Переїжджаємо з одного місця до іншого, з одного села до іншого. Усі країни зайняті пандемією коронавірусу. Та нас вона не дуже хвилює, бо нас непокоять інші речі. Найважливіше для нас — безпечно повернутися додому».

Лікарі побоюються, що випадків зараження тут більше, ніж показують тести.

Місцева гуманітарна організація будує біля табору бетонні споруди. Їх планують використовувати як карантинний центр.

[Бараа Бабулі, директор програми допомоги біженцям]:
«У брезентових наметах про приватність, захист та ізоляцію можна лише мріяти. Ось чому ми будуємо понад 1000 кімнат. Сподіваємося, що країни-донори та організації дадуть вакцину й допоможуть більш ніж чотирьом мільйонам сирійських біженців на півночі Сирії».

За даними міністерства охорони здоров’я тимчасового уряду на півночі Сирії, у регіоні реєструють понад 100 хворих за день. Усього ж у Сирії за офіційними даними вже виявили понад десять із половиною тисяч інфікованих.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мороз і пандемія: сирійські біженці в таборах зіткнулися з подвійним лихомТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: