11.06.2024
Телеканал NTD

17 штатів США підтримали позов Техасу, який оскаржив результати виборів

17 штатів США підтримали позов Техасу, який оскаржив результати виборів

Сімнадцять штатів підтримали Техас, що подав позов до Верховного суду. Він оскаржує результати виборів президента США..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Сімнадцять штатів підтримали Техас, що подав позов до Верховного суду. Він оскаржує результати виборів президента США в чотирьох ключових штатах.

Групу штатів очолив генеральний прокурор Міссурі Ерік Шмітт. 9 грудня він подав до суду документ, у якому вказав, що цей позов суспільно важливий. Він також закликав Верховний суд приділити йому максимальну увагу.

7 грудня Техас подав позов щодо Пенсильванії, Джорджії, Мічигану й Вісконсину. У ньому стверджується, що ці штати, порушуючи конституцію, змінили свої виборчі правила, установили несправедливі норми для різних виборців, а також допустили масштабні фальсифікації, послабивши вимоги до бюлетенів.

Водночас, змінивши правила, що регулюють вибори, співробітники виборчих органів узяли на себе повноваження законодавчої влади. А це пряме порушення конституції США. Згідно з вищим законом країни, час, місце й спосіб проведення виборів можуть визначати тільки законодавчі збори й конгреси штатів.

Однією зі змін стало послаблення правил голосування поштою в умовах пандемії. Так, скасували звіряння підписів, подовжили термін отримання поштових бюлетенів, а ще не застосовували загальних стандартів оброблення таких бланків.

Позов підтримали червоні штати, тобто ті, які прихильні до республіканців.

Техас сподівається отримати від Верховного суду висновок, що чотири штати провели вибори 2020 року, порушуючи конституцію. Він також просить суд заборонити цим штатам сертифікувати результати й подавати голоси своїх виборників. Там, де вже призначили вибірників, Техас просить законодавчі збори штатів призначити нових.

Президент Дональд Трамп також попросив суд дозволити йому долучитися до позову Техасу в статусі позивача. 9 грудня він назвав цю справу великою, додавши, що країні потрібна перемога.
Коротке посилання на цю сторінку:

17 штатів США підтримали позов Техасу, який оскаржив результати виборівМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиНа Кубі закінчується паливо?Китай обурений санкціями, запровадженими через війну в Україні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: