25.08.2024
Телеканал NTD

Помпео звинуватив Китай у проникненні в кампуси американських вишів

Помпео звинуватив Китай у проникненні в кампуси американських вишів

Держсекретар США Майк Помпео звинуватив Китай у використанні своїх студентів і студентських організацій, щоб проникати в..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Держсекретар США Майк Помпео звинуватив Китай у використанні своїх студентів і студентських організацій, щоб проникати в кампуси американських коледжів.

Виступаючи в Технологічному інституті Джорджії, Помпео також сказав, що Китай використовує американські науково-дослідні установи, щоб красти технології та розширювати свій вплив у світі.

[Майк Помпео, держсекретар США]:
«Американці мають знати, як китайська комуністична партія заради своєї вигоди підриває основи наших вишів, і як ці дії розмивають нашу свободу й національну безпеку. Якщо ми не знатимемо про те, що відбувається, якщо не подивимося правді у вічі, то зазнаємо принизливої поразки від Пекіна».

Помпео зазначив, що китайських студентів, як і раніше, вітають у США. Однак закликав прискіпливіше їх перевіряти, а ще закрити китайські організації та установи, які Пекін використовує для стеження за прибулими з КНР студентами й для популяризації ідей компартії.

[Майк Помпео, держсекретар США]:
«Проте КПК націлюється не лише на китайців. Вона також хоче вплинути на американських студентів, професорів та інший персонал. Вони знають, що кампуси, які часто прихильні до лівих ідей, сповнені антиамериканізмом, і вони стають чудовою мішенню для антиамериканської пропаганди. Ось чому вони стали відкривати Інститути Конфуція в кампусах. За президента Трампа наш Держдепартамент дуже чітко заявив, що це погано».

За словами Помпео, Китай вливає в американські виші великі гроші.

[Майк Помпео, держсекретар США]:
«Міністерство освіти США за останні роки виявило, що з 2013 року виші отримали від Китаю коло 1,3 мільярда доларів. Це лише те, про що ми знаємо. Які ще погані рішення виші ухвалять через те, що вони на фінансовому гачку Комуністичної партії Китаю? Яких професорів вони зможуть завербувати чи змусити замовкнути? Які крадіжки й шпигунство вони просто не помітять? Які ділові угоди буде укладено внаслідок цього?»

Раніше Джон Лі Реткліфф, директор Національної розвідки США, назвав Китай найбільшою загрозою для демократії і свободи у світі з часів Другої світової.
Коротке посилання на цю сторінку:

Помпео звинуватив Китай у проникненні в кампуси американських вишівСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Адміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату Колорадо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: