29.05.2024
Телеканал NTD

Як у Німеччині стареньким допомагають упоратися із самотністю в умовах пандемії

Як у Німеччині стареньким допомагають упоратися із самотністю в умовах пандемії

Від віртуальної реальності до відеодзвінків і уроків зумби. У Німеччині стареньким допомагають упоратися із самотністю й..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Від віртуальної реальності до відеодзвінків і уроків зумби. У Німеччині стареньким допомагають упоратися із самотністю й депресією в умовах карантину.

Багато з них довгі місяці проводять в ізоляції, бо, саме вони належать до особливо вразливої перед коронавірусом категорії.

81-річна Аннеліза з будинку для людей похилого віку в Кельні за допомогою окулярів віртуальної реальності відвідує екскурсію в Кельнському соборі.

[Аннеліза Ріхманн, жителька будинку для людей похилого віку]:

«Цікаво було подивитися. Тільки-но зможу виходити, відвідаю цей собор. Не думаю, що він дуже змінився, але мені просто хочеться туди сходити».

Працівники цього закладу кажуть, що такі розваги підіймають постояльцям настрій. Особливо перед Різдвом, коли їх зазвичай відвідували родичі.

[Александра Каспер, соціальна працівниця]:
«Це своєрідні посередники, які стимулюють спілкування між працівниками, родичами й постояльцями. Дуже допомагає. З’являються речі, яких в іншій ситуації не було б. І краще пізнаєш людей. Вони розповідають про дитинство, діляться досвідом».

А це будинок для людей похилого віку міста Шпаєр. Замість різдвяної вечірки із рідними, тут влаштували ярмарок зі смаженими сосисками, вафлями й лотереєю.

[Гудрун Вольтер, директор будинку для людей похилого віку]:
«Зазвичай на Різдво ми влаштовуємо свято в каплиці й у кафе, запрошуючи всіх родичів. Однак тепер зробити це неможливо. Ми спробували знайти альтернативу, щоб створити потрібну атмосферу».

У будинках для людей похилого віку також спілкуються з родичами за допомогою відеодзвінків. Однак настрій це поліпшує не всім.

[Крістель Гальнайс, дружина жителя будинку для людей похилого віку]:
«Це катастрофа. Ми були разом 55 років і одружені 51 рік. І це перше Різдво, яке ми проводимо окремо. Нелегко».

Жителів будинків для людей похилого віку в Німеччині проти коронавірусу вакцинуватимуть найпершими. Робити щеплення у країні планують почати 27 грудня.

А поки такі заклади докладають усіх зусиль, щоб їхні підопічні були веселими. Наприклад, у місті Кайзерслаутерн пропонують уроки зумби. Їх відвідують навіть ті, хто пересувається на інвалідному кріслі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як у Німеччині стареньким допомагають упоратися із самотністю в умовах пандеміїНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у Швеції2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуВ Австралії людей з інвалідністю навчають працювати так, щоб вони не втратили роботуУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуНовий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїShell продасть проблемні берегові підприємства в НігеріїДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпеки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: