26.03.2024
Телеканал NTD

Південнокорейський студент виготовляє табуретки з масок

Південнокорейський студент виготовляє табуретки з масок

Південнокорейський студент — дизайнер меблів Кім перероблює використані маски для обличчя на табуретки. Одноразові засоби захисту..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Південнокорейський студент — дизайнер меблів Кім перероблює використані маски для обличчя на табуретки. Одноразові засоби захисту здебільшого зроблено із синтетичного матеріалу, що містить поліпропіленові волокна.

[Кім Ха Ниль, студент ― дизайнер меблів]:
«Пластик можна переробляти, тож чому б не робити цього й з масками для обличчя, які з нього зроблені? Я не розумів, чому маски спалюють. Тому, як мебляр, я вирішив показати, що їх можна переробляти».

У червні Кім поставив контейнер для використаних масок у навчальному закладі міста Ийван. Відтоді зібрав десять тисяч засобів захисту. Місцева фабрика також пожертвувала понад тонну бракованих масок.

Студент три доби витримує використані маски у сховищі. Потім плавить їх за температури 300 градусів Цельсія. Далі починається процес виготовлення. На триногу табуретку потрібно 1500 масок і три години роботи.

[Кім Ха Ниль, студент ― дизайнер меблів]:

«Я розплавив маски й дочекався затвердіння матеріалу. Я використовую ось цю форму й відливаю ніжки, а потім збираю табуретку».

Кім зробив уже 15 табуреток. Деякі виставили в місцевій галереї.

[студент]:
«У цих табуретках закладено глибокий сенс. Якби я їх купив, гадаю, вони стали б нагадуванням про ситуацію з коронавірусом у 2020 році. Вони також нагадають нам про необхідність піклуватися про природу, бо зроблені з перероблених масок для обличчя».

Утім, студент поки табуреток не продає. Він хоче створити з перероблених масок цілий меблевий гарнітур. А ще планує знайти велику компанію-партнера, яка дбає про чистоту довкілля.

Коротке посилання на цю сторінку:

Південнокорейський студент виготовляє табуретки з масокТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: