29.12.2024
Телеканал NTD

Південнокорейцям заборонили відправляти пропагандистські листівки до КНДР

Південнокорейцям заборонили відправляти пропагандистські листівки до КНДР

Парламент Південної Кореї ухвалив закон, який забороняє громадянам країни відправляти листівки з критикою північнокорейської влади на..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Парламент Південної Кореї ухвалив закон, який забороняє громадянам країни відправляти листівки з критикою північнокорейської влади на територію КНДР. Порушникам загрожує до трьох років тюрми або штраф — 27 тисяч доларів.

Активісти й північнокорейські перебіжчики вже кілька десятиліть відправляють листівки через кордон повітряними кулями. Вони також посилають продукти, ліки, мінірадіоприймачі та флеш-накопичувачі з новинами південнокорейських ЗМІ.

Північна Корея давно критикує цю практику. А в червні цього року у відповідь на неї навіть підірвала міжкорейський офіс зв’язку в Кесоні.

Південнокорейські правозахисники й перебіжчики з КНДР, такі як Пак Сан Хак, мають намір подати скаргу на новий закон. Пак відправляє листівки на батьківщину вже 15 років і вважає заборону порушенням прав людини.

[Пак Сан Хак, перебіжчик із КНДР]:
«Якщо навіть нас посадять у тюрму чи оштрафують на 27 тисяч доларів, ми все одно будемо відправляти листівки до Північної Кореї. Ми хочемо розповісти правду, бо північнокорейці мають право її знати».

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch назвала заборону на розповсюдження листівок «помилковою стратегією» Сеула, що пробує завоювати прихильність Пхеньяна.

Водночас уряд Південної Кореї заявляє, що відправлення листівок загрожує безпеці південнокорейців, особливо жителів прикордонних районів. Також, зі слів влади, частина листівок не долітає і забруднює територію країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Південнокорейцям заборонили відправляти пропагандистські листівки до КНДРЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судКоролева Данії неочікувано оголосила, що зречеться престолуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіБільше, але дрібніші: урожай авокадо в Марокко цьогоріч може встановити рекорд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: